CHP İl Başkanı Aktay: AKP Hükümeti infaz yasasıyla adaletsizliğine yenisini ekliyor

CHP İl Başkanı Aktay: AKP Hükümeti infaz yasasıyla adaletsizliğine yenisini ekliyor
CHP İl Başkanı Aktay: AKP Hükümeti infaz yasasıyla adaletsizliğine yenisini ekliyor

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne olan inancın azaldığı, yargıya güvenin en düşük düzeylere gerilediği bir dönemin yaşandığını belirterek, “Yargıyı tamamen tahakkümü altına almaya çalışarak bu ortamı yaratan siyasi iktidar hazırladığı infaz paketiyle adaletsizliklerine bir yenisini daha ekleme gayretinde” dedi.

Türkiye’nin bugün bir infaz indirimine elbette ihtiyacı vardır ancak bu düzenlemeyle uyuşturucu tacirlerinin, kadınlara ve çocuklara şiddet uygulayanların ödüllendirilmesine asla izin verilmemesi gerektiğine dikkat çeken CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay açıklamasına şöyle devam etti;

“Silahlı terör eylemleriyle insan hayatına kast edenlerin cezalarının indirilmesi de kabul edilemez. Ne var ki, siyasi iktidar terör kavramının içeriğini boşaltmıştır ve kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi davranmayan herkesi terörist ilan etmeye dayalı bir siyaset izlemektedir. Hukuk sistemimiz maalesef bu anlayışın hakimiyeti altındadır. Bu yaklaşım aslında terörizmle mücadeledeki en önemli handikaplardan biridir. Terör kavramını alabildiğine geniş ve belirsiz hale getirmek, düşünce ve ifade özgürlüğünü engeller, terörizmi besler.

Yeni infaz düzenlemesinde bu yanlıştan mutlaka dönülmeli ve yazı yazarak iktidarı eleştirdiği için, haber yaparak gerçekleri ortaya koyduğu için,  duygu ve düşüncelerini sosyal medyada paylaştığı için terör suçlusu muamelesi görenlere daha fazla adaletsizlik yapılmamalıdır.

Düşünce ve ifade özgürlüğü demokrasinin temelidir. Bu özgürlüğün sınırları içerisinde kalarak haber yapmış, yazı yazmış, görüş bildirmiş vatandaşları kapsam dışında tutan bir infaz indirimi vicdanlarda  kendine yer bulamayacaktır.” YENİ ÇİZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.