Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sahra hastanesi mühürlendi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sahra hastanesi mühürlendi
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sahra hastanesi mühürlendi

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüse karşı ihtiyaç halinde kullanılmak üzere TÜYAP Fuar Alanı’nda hazırladığı sahra hastanesi Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlenip kapatıldı.

Mühür tutanağında “Müdürlüğümüzce yapılan incelemede sıhhi şartların sağlık hizmeti sunmaya uygun olmadığı” ifadesi yer aldı. Tutanakta hastane için ruhsat başvurusunun yapılmadığı ifade edildi: “Fuarcılık alanının sağlık hizmeti vermek amaçlı hastaneye dönüştürülmesine dair müdürlüğümüzce herhangi bir ön ruhsat başvurusunun olup olmadığı sorgulandı ve mevcut böyle bir izin başvurusunun olmadığı ilgililerce ifade edildi.”

ERDOĞAN SAHRA HASTANESİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Bu arada, Sahra hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirisine konu olmuştu.

Adana halk için kurulan sahra hastanesinin mühürlenmesi konusuyla ilgili ise CHP genel merkezden açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Adı üstünde geçici bir sahra hastane, sürekli bir hastane değil. Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ya da devlet hastanesi gibi düşünüyorlar. Öyle bir şey değil, bu sahra hastanesi. Sahra hastanelerinin büyük bir kısmı çadırdır. 'Vay efendim işte burada bir hastane, ameliyathane yok, şu yok, bu yok vesaire'. E siz de gidin ameliyathaneyi yapın o zaman." dyerek tepkisini dile getirip AKP hükümeti sert eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.