5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu olsun

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu olsun
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu olsun

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Yenişehir Belediyesi, Türkiye’de Kadınlara Seçme Ve Seçilme Haklarının verildiği günün 85. yıldönümü nedeniyle, kadın mahalle muhtarlarına ve belediye meclis üyelerini plaket ile onurlandırdı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kadının özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür” dedi.

Türkiye'de Kadınların seçme ve seçilme haklarının elde edişinin 85.yıldönümü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te tüm dünyaya örnek bir karara imza attı. Seçim Kanunu’nu değiştirdi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını getirdi. Kadınların ilk kez aday olabildiği ve oy kullandığı TBMM 5. Dönem seçimleri 8 Şubat 1935’te yapıldı. Meclise seçilen milletvekillerinden 17’si kadındı. Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkının verilişini kutluyorum” dedi.

Düzenlenen törende, başkan Özyiğit, Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Gülcan Kış, Sevgi Uğurlu, Semra Tekeli ile Mahalle Muhtarları Nergiz Özcan, Rahime Sarı, Fatma Bezgin ve Aynur Öztürk’e birer plaket takdim etti.

Toplantıya katılan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şube Başkanı Av Şerife Arıcı,

“Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını tam anlamıyla kullanabildiği günleri, eşit temsiliyeti en kısa zamanda görmeyi umut ediyor, seçilmiş kadınları kutluyor, onların başarılarının kadınlara siyasette yol açacağına inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.  YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.