Arif Nacaroğlu

Arif Nacaroğlu

Haber

Haber

Arif Nacaroğlu

anacaroglu@evrensel.net

Eskiler, haberi tanımlarken; “Köpek insanı ısırırsa değil, insan köpeği ısırırsa haberdir” derdi genç gazetecilere. Genç muhabirler de köpek ısıran adam arar dururdu bir zamanlar. Ara sıra da bulurlardı.

Şimdi işler değişti. Konunun bir hafta gündemde kalması için haber olması gerekmiyor. Alın size cumhurbaşkanı ile Özgür Özel’in görüşme hikayesi. Her kanalda, her tweette konu bu. Neymiş? Efendim 18 yıl sonra reis CHP binasına gitmiş. Forsu da asılmış. Kırmızı halı serilmiş. Özel’in yüzünde heyecanlı bir gurur ifadesi varmış. Kafasını çevirmeden gözleri ile etrafı taramış. Böyle olunca tek yönden çeken kameralarda gözünün beyazı görünmüş. Yandaşa göre, “Gözleri fer fecir okuyormuş.”

İşin daha komiği, cumhurbaşkanına “Asgari ücretin yetmediği” söylenmiş. Sanki reis kuzey kutbunda Danimarka buzulunun reisi. Reise Mehmet Şimşek şikayet edilmiş. Sanki Şimşek’i reis değil de Hindistan’a sömürge valisi atar gibi Londra Borsası atamış gibi.

İşin daha güzeli Gezi tutukluları işi. Yahu daha dün bunlara(!) ağıza alınmayacak küfürleri eden kadınlarına bu satırların yazarının terbiyesinin izin vermeyeceği sözler söyleyen rahmetli Kanuni Sultan Süleyman’dı da biz mi geç öğrendik?

Madem konu haberden açıldı arada hatırlatalım. İsrail’de Hamas saldırısında 1200’den fazla insan, çoğu da barış yanlısı insan Hamas tarafından öldürüldü; haberdi. Ardından İsrail acımasız bir katliama girişti. Bir Yahudi eşittir 30 Filistinli formülüyle başladığı katliamda sayı 10 bini bulunca Galata Köprüsü’ne çıkıp, meşhur kahvecinin bardaklarını döktüler. Akşam evlerine siyaset başka ticaret başka ruh haliyle döndüler. Eeee. Şimdi katledilen çoluk çocuk sayısı 35 bini geçti. Köpek insanı ısırıyor. Çıt yok.

Ben neye haber derim. Örneğin “Dam adasından NaM adasına uçmakta olan uçak Montecarlo üzerinden geçerken kargo kapağı açıldı. Uçaktan düşerek dağılan 80 milyon dolar nakit ve 3 ton altın külçe, uçağın penceresinden bakan sanki tanıdık birinin Bakara suresinin 153. ayetini fısıldayan üzgün bakışları arasında yoksul Montecarlo halkı tarafından kapışıldı. Halk ıstakoz yemek için uzun kuyruklar oluşturarak bildik sarışının doyup kalkmasını bekledi.”

Haber olur.

Ya da “Daha birkaç yıl önce karanlıkta Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankasının arka kapısından götürülen 128 milyar dolar, Londra’nın Chelsea semtindeki 17 odalı metruk bir malikanede 5 kişi tarafından paylaşılırken, araya girip komisyonunu az bulan 6’ncı kişi tarafından kana bulandı. 3 numara 5 numaranın kulağını ısırdı.”

Al işte haber.

Ya da bunları Özgür Özel sorduysa al işte haber.

Yoksa hikaye.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif Nacaroğlu Arşivi