Arif Nacaroğlu

Arif Nacaroğlu

Eeeey iktidar

Eeeey iktidar

Sen nelere kadirmişsin. Kadir ile iktidar zaten aynı kökten geliyor. Arapça. Seçim yaklaştıkça iktidarda panik artıyor. Can havli ile 3600’ü çıkartır gibi yaptılar ama uygulama çıkmaz ayın son çarşambası gibi. Geçtiğimiz gün de öğrenci kredileri.

1996 yılına kadar faizin uygulanmadığı KYK kredilerine faizi ve faiz hesabının toptan eşya fiyatları endeksine bağlanması uygulamasını faiz karşıtı(?) Refah Partisi ve Doğru Yol Partisinin iş birliğiyle kurulan Refahyol koalisyon hükümeti getirdi. Reis o yıllarda Refah Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı idi.

Aslında kimse ses çıkarmasa sorun yoktu ama ÜFE uçup, 5 buçuk milyondan fazla seçmen genç ayağa kalkınca beyler telaşlandı. Önce “bu faiz değil, enflasyon” filan diye gevelemeye başladılar ama baskı gelip, “Ödemeyin” kampanyası seslendirilince; “Bunlar nasıl olsa ödemeyecekler. Bari biz kaldıralım. Nereden baksan yüzde 10 oy. 40 milyar lirayı faizcinin, milyarlarca doları yandaş betoncunun cebine koyarken, artık bu gençleri ‘dış güç’, ‘beka’ filan diye yutturmanın mümkünatı da kalmadı” deyip ağlaya ağlaya öğrencinin faizini sildiler. Ama anapara duruyor.

“Yahu bu gençler bizim geleceğimiz. Yaşımız 70’e yaklaştı. Yakında emri hak vaki olur. Kendi çocuklarımıza verdiğimiz harçlıkları nasıl geri istemiyor, ‘Onlar bizim geleceğimiz’ diyorsak, hatta varımızı yoğumuzu onlar için harcıyorsak, onlara yatlar, katlar, pudra şekerleri, gemiler, yurtlar, limanlar alıyorsak ülke gençlerine de aynı kadar olmasa bile ufak tefek bir şeyler yapmalıyız. Yoksa maazallah” diyemediler.

İş de yok. Zaten Reis “Efendim işsizlik var, olabilir. Her üniversite mezunu iş sahibi olacak diye bir şey yok” dememiş miydi? Eee, ne olacak şimdi? Her üniversite mezunu iş bulamayınca bu kredi borcunu kim geri ödeyecek? Babada yok, annede yok. Abla da işsiz, “Giderlerse gitsinler” kervanına katılmak için öz geçmişini hazırlıyor.

Sokaklar yakında bizim gençlerimize “Ya sev, ya terk et” diye bağıran diğerlerine kalacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif Nacaroğlu Arşivi

Haber

18 Haziran 2024 Salı 11:38