Av. Bilgin Yeşilboğaz

Av. Bilgin Yeşilboğaz

CHP de yerelde değişimi tınlayan yok

CHP ve İlçe kongreleri üzerine;

Değerli dostlar bir gözlemimi paylaşmak istiyorum.

Malum seçim sonrası Cumhuriyet Hak Partimizde herkesin bol bol konuştuğu eleştiri bombardımanına tuttuğu bir süreci yaşıyoruz.

Genel merkezce alınan il ilçe seçimleri ve kongre kararı sonrası herkes gelsin derdini söylesin, eleştirisini yapsın dendi. Bir kaç ilçe kongresine katıldım. Nihayetinde seçim sonrası sonuçlar, eksiler artılar, yapılması gerekenler aile içinde konuşulup yol haritalarını belirleyecekler diye düşündüm. Ama gelin görün ki sadece protokol konuşmalarından öte geçmedi ilçe kongreleri. Hatta adaylar bile konuşma yapmıyor.

Adaylar öncelikle çıkıp ne için aday olduklarını ve vizyon belgelerini, projelerini, misyonlarını açıklayacaklar ki delegeler oy versin.

Biz CHP isek monologdan çok diyalog yöntemini benimsemeliyiz.

Her partilimizin fikirleri ve söylemleri önemli. Bu kongrelerde konuşmayınca nerede konuşacaklar. sosyal medyada konuşmaya mecbur kalmasınlar. Bu diyalog yöntemini uygulasalar kimse sosyal medyadan medet ummaz.

İşin özü kongrelerde protokol kısa bir selamlama yapabilir ama asıl konuşması gereken delegeler ve üyelerin söylemleridir. Onları dinlemek lazım. Sorunları aile içinde tespit edip çözüm üretmek gerek.

Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Umarım bundan sonra bu uygulamadan vazgeçip mikrofonu asıl sahiplerine bırakırlar. Akli selim galip gelecektir. Saygılarımla büyük CHP ailesi. www.yenicizgihaber.com 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Bilgin Yeşilboğaz Arşivi