Umut Oran: Delegeler olağanüstü kurultay istiyor

Umut Oran: Delegeler olağanüstü kurultay istiyor
Umut Oran: Delegeler olağanüstü kurultay istiyor
Umut Oran: Delegeler olağanüstü kurultay istiyor

1 Kasım'ın ardından CHP'de başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultayda rakip olacağını belirten CHP eski Milletvekili Umut Oran, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

"DELEGELER OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTİYOR"

Oran, olağanüstü kurultay için vakit kaybedilmemesi gerektiğini söyleyerek "Sayın Genel Başkan'ımızla görüşmeyi de düşünüyorum. Delegelerle de görüştüm, onlar hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultay istiyor. 81 ilden il başkanlarımız ve delegelerimiz toplanacaklar ve olağanüstü kurultay taleplerini iletecekler" dedi.

"İKTİDAR OLMAK İSTİYORSA DEĞİŞİKLİK ŞART"

Oran, iktidar olmaları için partide değişimin şart olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu çok iyi bir insan, partiyi bir yerden aldı bir yere taşıdı. İyi bir insan başarısız olabiliyor. Burada kişisel bir sorun yok. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olamıyorsa burada kurumsal bir sıkıntı var. AKP 5 yılda 6 kere iktidarı elimizden almış ve aramızdaki makas çok açılmış. Dolayısıyla burada bir sorun var. Ben Umut Oran olarak Genel Başkan başarısız diyemem. Aynı şekilde devam edersek seçimlerden farklı bir sonuç bekleyemeyiz. Ama 2019'da iktidar olmak istiyorsak bir değişiklik yapmamız lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.