Türkiye'ye dönen 32 şoför: Ölüm korkusuyla yaşadık

Türkiye'ye dönen 32 şoför: Ölüm korkusuyla yaşadık
Türkiye'ye dönen 32 şoför: Ölüm korkusuyla yaşadık
Türkiye'ye dönen 32 şoför: Ölüm korkusuyla yaşadık

Irak'ta dehşet saçan IŞİD militanları, 23 gün önce İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara ilçesindeki termik santrale mazot götüren 32 Türk kamyon şoförünü kaçırmıştı.

IŞİD ŞOFÖRLERİ SERBEST BIRAKMIŞTI

O günden beri IŞİD ile aşiretler araya konularak temaslar kuruldu. Günlerce devam eden görüşmeler nihayet dün olumlu sonuç verdi. Örgüt, şoförleri öğle saatlerinde serbest bıraktı ancak tırlara el koydu. Militanlar, Türkleri Kürt bölgesindeki Mahmur'a yakın bir yere kadar araçla getirdi. İlçeye yürüyerek giden şoförleri Mahmur Kaymakamlığı'nda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam karşıladı. "Geçmiş olsun" diyen İnam, "Medyaya konuşmayın" uyarısında bulundu. Ancak şoförler Mahmur yolunda TV'lerin canlı yayınına bağlanmıştı bile.

"SİZİ BIRAKACAĞIZ, EŞYALARINIZI TOPLAYIN"

Serdar Bayar, “Bize 'sizi bırakacağız, eşyalarınızı toplayın' dediler. Topladıktan sonra bizi bir araca bindirip Mahmur yakınlarına bıraktılar” ifadelerini kullandı. Bayar, alıkonulan Musul Konsolosluğu personelinin durumuyla ilgili soruya, “Onlardan haberimiz yok” karşılığını verdi.

"BİZİ BIRAKTIKTAN SONRA 3 KM KADAR YÜRÜDÜK"

Ökkeş Şen, kötü muameleye uğramadıklarını ancak rehin tutuldukları 23 gün boyunca belirsizlik ve ölüm korkusu ile yaşadıklarını söyledi. Ceyhun İsmailoğlu, “IŞİD bizi bıraktıktan sonra 3 km kadar yürüdük. Daha sonra yoldan geçen bir araç bizi aldı ve Mahmur Kaymakamlığı'na getirdi” dedi. Daha sonra otobüsle Erbil'e götürülen şoförler, THY uçağıyla akşam Şanlıurfa'ya getirildi.

RESMİ AÇIKLAMA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşlarımızın teslim alınmasının ardından kameraların karşısına geçti ve şunları kaydetti;

 "32 Türk kamyon şoförü, MİT'in yoğun çalışmaları neticesinde serbest kaldı. 23 gün gece gündüz çalıştık. Gösterilen sabır dolayısıyla herkese teşekkür ediriz. Musul Başkonsolosumuz ve 49 personelin de en kısa sürede kurtarılması amacıyla uğraşıyoruz. Hiçbir şey bir vatandaşımızın canından, tek bir saç kılından daha kıymetli değildir."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.