Programlar iptal! Liderler Soma'ya gidiyor

Programlar iptal! Liderler Soma'ya gidiyor
Programlar iptal! Liderler Soma'ya gidiyor
Programlar iptal! Liderler Soma'ya gidiyorCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma’daki maden faciası nedeniyle Çin gezisini iptal etti. Bugün Soma'ya gidecek olan Başbakan Erdoğan'ın da haftasonu programını iptal etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Mayıs Cumartesi günkü Malatya ve İstanbul programları iptal edildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Soma'daki maden faciası nedeniyle, Başbakan Erdoğan'ın, 17 Mayıs Cumartesi günü, Malatya ve İstanbul'da katılacağı tüm programların iptal edildiği bildirildi.

ÇİN'E GİTMİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen facia nedeniyle resmi ziyaret ve Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi için Çin'e yapacağı ziyareti iptal etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, Çin'e yapacağı ziyareti iptal etti.

Gül'ün ikili resmi ziyaret vesilesiyle Pekin'e ve 16 devlet başkanının katılacağı Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi’ne katılmak üzere Şanghay'a gerçekleştirmesi öngörülen ziyaretin, Manisa'nın Soma ilçesinde dün meydana gelen "elim facia" nedeniyle iptal edildiği belirtilen açıklamada, Gül'ün yarın Soma'ya gideceği bildirildi.

Öte yandan Gül'ün bugünkü Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve beraberindeki heyeti kabulü de programdan çıkarıldı.

MUHALEFET SOMA'YA GİDİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel bugün; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yarın bölgeye gidiyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD gezisini; Kemal Kılıçdaroğlu da İngiltere ziyaretini iptal etti.

ERDOĞAN AKHİSAR'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11.30 sıralarında Soma'ya gitmek üzere Manisa'nın Akhisar ilçesine geldi.

"DAP" uçağı ile Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na gelen Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Akhisar'a geldi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra kara yoluyla Manisa'ya hareket edecek.











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.