Myp Lideri Yılmaz: “Sınırlarımızı Açarak Değil, Sınırları Genişleterek Tedbir Almalıyız”

Myp Lideri Yılmaz: “Sınırlarımızı Açarak Değil, Sınırları Genişleterek Tedbir Almalıyız”
Myp Lideri Yılmaz: “Sınırlarımızı Açarak Değil, Sınırları Genişleterek Tedbir Almalıyız”
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Rusya Türkmenleri temizliyor. Bölgede Musul Kerkük’te olduğu gibi etnik temizlik yapılıyor. Türkiye müdahil olmak zorunda. Sınırlarımızı açarak değil sınırları genişleterek tedbir almalıyız” dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Rusya Türkmenleri temizliyor. Bölgede Musul Kerkük’te olduğu gibi etnik temizlik yapılıyor. Türkiye müdahil olmak zorunda. Sınırlarımızı açarak değil, sınırları genişleterek tedbir almalıyız” dedi.

“SINIR ÖTESİ YENİ BİR HUDUT YAPALIM”

Yılmaz, “Türkmen ve Arap nüfusun yoğun olduğu ortak hareketin yapıldığı bölgelerin çevresinde güvenlik ağları oluşturup insanların yerlerinde yurtlarında kalmasını sağlayalım. Gelen buyur diyerek bölgeyi PYD ve diğer güçlere terk etmek huyumuzu terk edelim. Bu kadar iç ve dış sorun varken her şeyi göz ardı edip memleketi bir sistem tartışmasına çekmek son derece yanlıştır. Bugün ülkemiz içeride dışarıda kan ağlamaktadır. Bu sorunlar yok sayılıp ülkeyi kısır tartışmalar içinde tutmanın kimseye bir hayrı yoktur” diye konuştu.

“Ülkenin bir bölgesinde kelimenin tam anlamı ile bir çatışmadan öte bir savaş yaşanmaktadır” diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, “Bu savaş sınırımızın içine nasıl ve kimler tarafından taşındı? Bu konu da yapılan ihmal ve hatalar görmezlikten geliniyor. İnsanlar ölüyor hem de masum insanlar bu günaha ortak olan büyük küçük her sorumlu Allah’ın gazabından kurtulamaz” ifadesini kullandı.

“BU ÜLKEYE YENİ BİR SİYASİ PARTİ ŞART OLMUŞTUR”

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhafazakar Yükseliş Partisi olarak ülkenin gidişatından rahatsızlık duymaktayız. Milletimiz de bu gidişe daha fazla destek olmamalıdır. Yeni siyasi hareketleri desteklemelidir. Kurtuluş demokrasi ve siyasi partiler eli ile mümkündür. Fakat mevcut siyasi partiler ömürlerini tamamlamışlardır. Dolayısıyla yeni siyasi hareketler halkımız tarafından desteklenmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.