Erdoğan'dan flaş Soma açıklaması

Erdoğan'dan flaş Soma açıklaması
Erdoğan'dan flaş Soma açıklaması
Erdoğan'dan flaş Soma açıklamasıBaşbakan Erdoğan, Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil için "insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleriyle yakından alakalı olmayan bazı tipler" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, Özdil ve Yazgülü Aldoğan'ın yazdığı gazetelerin sahibi Aydın Doğan'a, "Eğer bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyetin mensubusun." diyerek tepki gösterdi.

Soma maden ocağının sahibi Alp Gürkan'ın AK Partili olduğu iddiasını ortaya atanları iftiracı olara niteleyen Erdoğan, "O güne kadar kendisiyle hiç görüşmüş değilim, tanımam, bilmem. Bu şirketin, holdingin sahibi kimdir bilmem, tanımam." dedi.

DİLİ SÜRÇTÜ

Konuşmasında dili sürçen Erdoğan, ölü sayısını 371 olarak açıkladı, bir sonraki sözlerinde 301 olarak düzeltti.

5 ÜLKEDEN CANLI YAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, TİKA tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapılacağı "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" başlıklı törende konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından sonra projeleri tamamlanan 5 ülkeden canlı yayın yapıldı

İşte öne çıkan satır başları:

5 ÜLKEDE 5 PROJE HİZMETE GİRDİ

TİKA Makedonya’da, Gazi Mustafa Kemal’in babası Ali Rıza Efendi’nin evinin yerini tespit etti. Makedonya’nın Kocacık Köyü’nde bu evi aslına uygun şekilde inşa etmeyi projelendirdik.

Bugün TİKA'nın bir başka açılışı da Filisintin'de bulunuyor. Kız ortaokulu inşa ettik. 450 filistinli öğrenciye hizmet edecek. Üçüncü açılışı Gürcistan'da TİKA engelli merkezinin tadilatını yaptık.

Dördüncü açılışı Somali'de tamamladık. 23 km uzunuğunda örnek bir şol kazandırdı. Beşinci ve son olarak Tunus'ta tarım projesini tamamladık. Tunus'a 92 belediye hizmet aracı ve 50 iş makinesi araç temin ettik.

Anlamlı günde 5 önemli projeyi 5 ülkeye kazandırıyoruz. Sadece Gazi'nin evinin ihyası değil 19 Mayıs ruhuna denk düşen projelerdir.

Bize çoğu zaman Türkiye saldırıya maruz kaldı, Türkiye yanlız bırakıldı. Hayır o zor süreçte yalnız değildi. 19 Mayıs'ın kapılarını aralayan Çanakkale zaferinde Makedonya'nın Filistin'in Irak'ın evlatları da dedelerimizle birlikte şehit oldular.

İktidara geldiğimizde Türkiye alan el konumundaydı, artık veren el konumuna yükseldik. Yıllık yardım 2.5 milyar doları aşmış vaziyette. Çünkü biz biliyoruz ki veren el alan elden hayırlıdır.

'SOMALİ'Yİ BIRAK SOMA'YA BAK' SÖYLEMİNE TEPKİ

Zaman zaman, bizim bu uluslararası yardımlarımız eleştiri konusu yapılıyor. İşte en son, bunu üzülerek ifade ediyorum, 'Somali'yi bırak, Soma'ya bak' tarzında insaf ve vicdan dışı ifadelerle dile getirildi. Acımız daha çok sıcakken, yaralarımız tazeyken, yüreklerimiz hala kanarken bu eleştiriler üzerinde durmayacağım. Ama şunu ifade etmek durumundayım: Biz Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle, Soma'ya da ulaştık, oradaki yaraları bir an önce sardık, sarıyoruz, saracağız, ama Somali'ye de ulaşacak güçte bir devletiz artık.

Şimdi de biz Soma’da 371 kardeşimizin ailelerini mağdur etmemek için her türlü tedbiri aldık. (Erdoğan daha sonra bu sayıyı 301 olarak düzeltti) O ocakta çalışan kardeşlerimizle ilgili de çalışmalarımızı yapacağız. Kendilerine de istismara fırsat vermeyecek şekilde AFAD devreye girmiştir.

YARDIMLARI AFAD ÜZERİNDEN YAPIN

AFAD’ın yapacağı çalışmalar, hesap açılmıştır. Şu dernek bu dernek falan istismardır. AFAD sadece bu iş için hesap açmıştır. Kimse bu oyuna gelmesin, herhangi bir yardım yapacak olan varsa AFAD’daki özel hesaba yatırsın. Sel baskınlarına yangınlara hızla ulaştık. İmkanlarımızı çok üst seviyelere çıkardık. AFAD’ı biz, Kızılay’dan sonra bunun için kurduk. AFAD ile birlikte bu hızı artırdık. Şu anda Bosna’da Sırbistan’da Afganistan’da varız. Biz Türkiye’yiz.

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ TİPLER

 "Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleriyle yakından alakalı olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye, 'Onlar buna müstahaktır' diyecek kadar seviye kaybından mahrum olanlardır. Bakıyorsunuz, bir diğeri, oda farkı yok, maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor.

SEN DE AYNI ZİHNİYETİN MENSUBUSUN

Şimdi ben soruyorum: Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar? Diyorum ki sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun, eğer bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyetin mensubusun.

PATRONU TANIMAM BİLMEM

Soma'daki maden faciasına ilişkin, baştan beri neler söylediler? Dediler ki 'bu patron AK Parti'lidir.' İlk defa o gün, orada gördüm. O güne kadar kendisiyle hiç görüşmüş değilim, tanımam, bilmem. Bu şirketin, holdingin sahibi kimdir bilmem, tanımam. Bu müfteriler, bu ülkede, benim milletimden zannediyorlar ki bu iftiralarla bir şey sağlayacaklar. Sağlayamazsınız. Benim milletim, bu müfterileri bu ülkede tanır.











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.