Elvan: "türkiyeyi Önümüzdeki 100 Yıla Hazırlamak İstiyoruz"

Elvan: "türkiyeyi Önümüzdeki 100 Yıla Hazırlamak İstiyoruz"
Elvan: "türkiyeyi Önümüzdeki 100 Yıla Hazırlamak İstiyoruz"
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrardan bahsetmenin mümkün olmayacağını belirterek, "Türkiye’yi önümüzdeki 100 yıla hazırlamak istiyoruz" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin Oto Galericiler Sitesini ziyaret eden Elvan, kent içerisindeki oto galericilerin tek noktada toplanmasının vatandaşlar ve şehir açısından yararlı olduğunu söyledi. Buradaki ziyaretinde, yurt dışından ithal edilen araçlar konusuna değinen Elvan, yurt dışından getirilen araçlarla ilgili sıkıntıların çözülmesine yönelik düzenleme çıkarıldığını hatırlatarak, "Yurt dışından ithal otomobil getirip, bu araçların fiyatlarını düşük gösteren, ÖTV’sini yeterince ödemeyen veya değişik yollardan hukuka, yasalara aykırı olarak getirilen araçların vatandaşlara satılması halinde, vatandaşların araçlarının üzerine şerh koyuluyordu. Buna yönelik bir düzenleme yaptık. Vatandaşların gerçekten bilmeyerek aldığı bu araçların üzerinde şerh varsa ÖTV’nin 4’te 1’i kadarı ödenmesi kaydıyla bu şerhler kaldırılıyor. Bu bizim gündemimize sık sık gelen, şikayet edilen sorunlardan biriydi. Bu noktada özellikle galericilerimizin rahatlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrardan bahsetmenin mümkün olmayacağını ifade eden Elvan, Türkiye’yi önümüzdeki 100 yıla hazırlamak istediklerini söyledi. Türkiye’nin bölgesinde güçlü olmasını gerektiğini vurgu yapan Elvan, "Önümüzdeki 50, 100 yıllık süreçte Türkiye’nin çok daha güçlü bir konuma gelebilmesi, demokrasinin çok sağlam temeller üzerine oturtulabilmesi, artık darbe, vesayet, kriz, kaos dönemlerinin tamamıyla ortadan kaldırılabilmesi adına 16 Nisan’da tüm vatandaşlarımız sandığa gidecek. Ben şuna inanıyorum, vatandaşlarımız mutlaka güçlü Türkiye’den, istikrardan yana oylarını kullanacaklardır. Bu memleketin, dayanışmaya, birlikte hareket etmeye ihtiyacı var. Dolayısıyla ben, bütün vatandaşlarımızın bu noktada, bu duyarlılık içerisinde bir tavır sergileyeceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin önemine işaret eden Elvan, Türkiye’de sistemin artık bir anlamda tıkanmış durumda olduğunu, bu sistemin önünün açılması gerektiğini belirtti.

Elvan, daha sonra Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Koçer ile birlikte galericiler sitesini gezerek, esnafla görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.