CHP'li Güneş: Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü Fişlemeye Neden İzin Veriyor

CHP'li Güneş: Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü Fişlemeye Neden İzin Veriyor
CHP'li Güneş: Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü Fişlemeye Neden İzin Veriyor
CHP'li Güneş: Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü Fişlemeye Neden İzin VeriyorCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Gaziantep Üniversitesi Islahiye kampusunda yapıla fişleme iddialarına tepki gösterdi. Güneş, "Bu fişlemelerde yer alan kayıtlar ve bilgiler, bir büyük ayıptır. Neden fiş tutuluyor ve üniversite yönetimi neden buna izin veriyor? Merkez, Rektörlük'ten de buna izin çıkmış ve buradaki öğrencilere de yapılmış. Ne büyük ayıp?" dedi.
CHP Gaziantep Il Başkanlığı'nda konuşan Güneş, devletin sarsılıp parçalandığını öne sürdü. HSYK'da bir takım düzenlemelerin yapılmaya çalışıldığını dile getiren Güneş, "CHP olarak bağımsız bir yargı istiyoruz ve yolsuzlukların da peşinden gidilsin istiyoruz. HSYK'da yapılan bu düzenleme ilk defa mı? Hayır. Daha bundan 3 yıl önce Anayasa değişikliği yaptılar ve ?Yargı vesayetini kaldırıyoruz' dediler. Kendi adamlarını atadılar, fakat anladılar ki o adamları, kendilerinin geçici adamıymış. Kendilerinin ebedi adamı değilmiş. Şimdi onları ayıklamaya çalışıyorlar. Neden? Cemaatin adamı diye. Şimdi ne yapacaklar? HSYK'ya kendi adamlarını atayacaklar ya da tümüyle Adalet Bakanı'na bağlayacaklar. Neden? Şöyleymiş. Devletin içinde paralel bir yapı oluşmuş. Sayın Başbakan nerede oluştu? Sadece yargı ve polis içinde oluştu. Çevre Bakanlığı'nda yok mu yok, Bayındırlık Bakanlığı'nda yok, Maliye Bakanlığı'nda yok, Dışişleri Bakanlığı'nda yok. Nerede var? Bir tek orada var. Yargıyla polis ne yapar? Bunlar katille hırsızı kovalar. Yani, hırsızı kovalayan yargıyla polisin içinde paralel yapı var. Diğerlerinde yok. ?Onun için bunları temizleyeceğim.' Ne zamandan beri aklına geldi bu? 17 Aralık'tan beri. 17 Aralık'tan önce yok muydu? Asla. Ama onu söyleyemiyor. Neden? ?Daha önce de varmış canım' diyor. ?Varmış da ben farkında değilmişim'. Yaka paça, generalleri, aydınları, yazarları, profesörleri sabahın köründe tutup götürürken paralel devlet yoktu, 17 Aralık günü ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar çıkınca o zaman iş değişti, paralel yapı oluştu ve onu ayıklamaya çalışıyor." diye konuştu.
"RACON KESME OĞLUNU ADALETE TESLIM ET"
Güneş, "Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey olmamıştır ve dünya siyaset tarihinde de 4 tane bakanın birden yolsuzlukla itham edildiği olmamıştır. Şimdi dün diyor ki, ?Benim oğlum Bilal'in bir hata yaptığını ben düşünsem onu evlatlıktan reddederim' diyor. Etme. Bizim istediğimiz tek bir şey. Adalete teslim et. Gitsin ifade versin. Racon kesme böyle. Her vatandaş gibi o da gitsin ifadesini versin." ifadelerini kullandı.
GAZIANTEP ÜNIVERSITESI'NDE NEDEN FIŞ TUTULUYOR
Gaziantep Üniversitesi'ndende fişlemelerin yapılmasına büyük tepki gösteren Güneş, "Herhangi bir yurttaşımızın, öğrencimizin, etnik kimliği veyahut mezhebi, yahut kiminle arkadaşlık ettiği veya siyasi görüşünün yer alması hükümetin veya devletin veya üniversite yönetiminin, asla ilgilenmemesi gereken konudur. Bunlar özel hayatta özgürlüklerle ilgili meselelerdir. Istediğim kişiyle arkadaşlık ederim, istediğim siyasi görüşüm olur, etnik kimliğim ya da mezhebim de şerefimdir. Bunlarla ne ilgileniyorlar? Bu konularla neden ilgileniliyor, neden fiş tutuluyor ve üniversite yönetimi neden buna izin veriyor? Islahiye'de neden yapılıyor? Sadece Islahiye kampusunda yapılmamış. Merkez, Rektörlük'ten de buna izin çıkmış ve buradaki öğrencilere de yapılmış. Ne büyük ayıp?" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.