Çavuşoğlu: "bir Kişiye Kızdı Diye Dağdaki Pkklı İle Aynı Safta Görünemez Bir Milliyetçi"

Çavuşoğlu: "bir Kişiye Kızdı Diye Dağdaki Pkklı İle Aynı Safta Görünemez Bir Milliyetçi"
Çavuşoğlu: "bir Kişiye Kızdı Diye Dağdaki Pkklı İle Aynı Safta Görünemez Bir Milliyetçi"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandumda ’hayır’ oyu vereceklere saygı duyduğunu kaydederek, "Tek sitem ettiğim kişiler MHP’li olup da Sayın Bahçeli’ye kızdığı için ya da partiyi ele geçiremediği için ‘hayır’ vereceğini söyleyenler. Bir kişiye kızdı diye dağdaki PKK’lı ile aynı safta görünemez bir milliyetçi" dedi.

Bir dizi programa katılmak için İzmir’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karşıyaka ilçesi Tersane Mahallesi’nde bulunan seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Vatandaşlar, Bakan Çavuşoğlu’nu ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile karşıladı. Bakan Çavuşoğlu, açılışın ardından Karşıyaka Çarşı’yı gezerken, esnaf ve vatandaşlarla da bol bol sohbet etti. Bakan Çavuşoğlu’nun son durağı ise Çiğli’de 250 kişinin katılımıyla düzenlenen muhtarlarla toplantı oldu.



"Yargıya ben de güvenmiyorum"

AK Parti Karşıyaka Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Çavuşoğlu, anayasa değişikliği hakkında şunları söyledi:

"Yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığı olsun ki adaletin tecelli edeceğinden şüphemiz olmasın. Bugün yargıya güvenen var mı aramızda? Yargıya ben de güvenmiyorum. O zaman böyle mi gidecek. Adaletin tecelli etmesinden şüphemiz varsa, yargıya güvenmezsek geleceğimizden emin olabilir miyiz? Muhtara gideceksin, ‘hayır ver, muhtarlık kalkıyor’ diyeceksin. Olmaz. Yalan olur. Bunlar öyle bir noktaya gittiler ki Antalya’da TC vatandaşlığını alan gariban Ruslara ‘rejim değişiyor, sizi Müslüman yapacaklar’ diye korkutmuşlar. Çok ayıp. Bu kadar düştünüz mü? Hayır vermek için kampanya yapan bir kişi, tarafsız birine gitsin, neden hayır vermesi gerektiğini anlatsın, yüzde 75’i evet der."



"Hoşgörülü yaklaşmamız lazım"

Bakan Çavuşoğlu, CHP de referandum kampanyası düzenlediği için aynı bölgedeki esnaf ziyareti programını ertelediklerini belirterek, “Rahatsız olmasınlar diye gitmedik. Programdan sonra inşallah biz de kısa bir yürüyüş yapacağız. Birbirimize karşı hoşgörülü yaklaşmamız lazım” ifadelerine yer verdi.



"Hayır diyenlere saygım var"

Dışişleri Bakanı, Karşıyaka esnaf ziyaretinin ardından Çiğli’de muhtarlarla bir araya geldi. Burada muhtarlara seslenen Çavuşoğlu, referandumda "Hayır" diyenlere saygısı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Tek sitem ettiğim kişiler MHP’li olup da Sayın Bahçeli’ye kızdığı için ya da partiyi ele geçiremediği için ‘hayır’ vereceğini söyleyenler. Oysa hepsi vatansever. İçeriğine ‘hayır’ de saygım var yine ama bir kişiye kızdın diye dağdaki PKK’lı ile aynı safta görünemez bir milliyetçi. İçeriğine ‘hayır’ diyorsan diyeceğim bir şey yok ama nefsimize yenilerek o hainlere ‘ülkücüler de benim yanımda’ dedirtemez benim ülkücü kardeşim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.