Çağlayan Adliyesi'nde kanlı operasyon

Çağlayan Adliyesi'nde kanlı operasyon
Çağlayan Adliyesi'nde kanlı operasyon
Çağlayan Adliyesi'nde kanlı operasyonBerkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi'nde bir grup terörist tarafından rehin alındı. Rehine krizi saat 20.30'da başlayan operasyonla son buldu. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralandığı ve 2 eylemcinin de öldürüldüğünü açıklandı. Olaydan yaklaşık bir saat sonra hastaneden Savcı Kiraz'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği açıklandı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine kirizi kanlı bitti. Adliyede bulunan özel timler, saat 20.30'da operasyona başladı. Adliyeden önce bir kaç el silah sesi ardından da patlama sesleri duyuldu. Çağlayan Adliyesi'nin 6'ıncı katında düzenlenen operasyonun ardından kısa süreli de olsa sessizlik başladı. İlk silah seslerinden bir kaç dakika sonra önce patlama sesi geldi ardından da ardarda silah sesleri duyuldu.

Emniyet Müdürü Selami Altınok'un açıklaması;



HASTANEDEN AÇIKLAMA

Solunumu ve kalbi durmuş durumdaydı. Tüm müdahalelere rağmen hastayı maalesef şehit verdik. Geldiğinde solunumu tamamen durmuştu ve hiçbir hayati fonksiyonu yoktu. Geri döndürmek için yapılan müdahaleler ise ne yazıkki 21.55'te hayatını kaybetti. Yaklaşık bir saat sonra hayatını kaybetti.

SAVCI AĞIR YARALI

Çağlayan Adliyesi'ndeki operasyon sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, operasyon sonrası iki teröristin öldürüldüğü ve rehin alınan Savcı Menmet Selim Kiraz'ın da ağır yaralandığını söyledi. Emniyet Müdürü Altınok şöyle konuştu;

"Tüm iyi niyetlerine rağmen olumlu netice alınmamıştır. Bunun sonunda savcımıza silahlı müdahale edilmiştir. Bunun üzerine emniyet güçlerimiz harekete geçmiş ve adliyeye operasyon düzenlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kimsenin başedemeyeceğini belirtmek istiyorum. Devletin savcısına kim el kaldırırsa bunun kırılacağını açıkça belirtmek istiyorum.

Çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Bir meslektaşımız sadece vazifezini yapmakteyken, iki terörist tarafından odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanarak eyleme maruz kaldı. Sayın Vali'nin de izah ettiği gibi yaklaşık 8-9 saatlik süre içerisinde, iyi niyetle, iletişim kanallarını açık tutarak, kimsenin kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini istedik. Tüm kamu görevlileri ve İstanbul Barosu'nun Sayın Başkanı ile eylemin sondarılması istendi. Yine iletişim devam etmekdeyken, odadan silah seslerinin gelmesi üzerine haklı olarak müdahalede bulundular. Müdahale sonrası çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede. Kendisine Yüce Allah'tan sağlık diliyorum. Diğer iki terörist de kullandıkları silahla ele geçirildi.
 



NELER YAŞANDI?

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişiler Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde fotoğraf yayınlandı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada 'Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok' dedi. 



REHİNE KRİZİ SONRASI AÇIKLAMA  Savcıyı rehin alan örgüt terör eylemiyle ilgili sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşarak serbest bırakma şartlarını duyurdu. Savcı Kiraz'ın odası Çağlayan Adliyesi'nin 6.'ıncı katında bulunuyordu. Rehin alınan Savcı Kiraz, HSYK'nın yaz kararnamesi ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne atanmıştı.  Savcının rehin alınmasının ardından özel harekat timi Çağlayan Adliyesi'ne geldi. GÖRÜŞMELER ALTI SAAT SÜRDÜ
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Başsavcı Vekili Yiğit, “Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor” dedi. ADLİYE GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATILDI Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.
 Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi. Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor. BÜTÜN KATLAR BOŞALTILDI Çağlayan Adliyesi'nde hareketlilikj devam ederken adliyenin bütün katları boşaltılmaya başlandı. BAŞSAVCI ÇAĞIRDI, ÜMİT KOCASAKAL ADLİYEYE GİTTİ İstanbul Başsavcısı'nın talebi üzerine, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın Çağlayan Adliyesi'ne gittiği ortaya çıktı.  Ümit Kocasakal, yaptığı açıklamada, "Bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğim. Şimdi Adliyeye gidiyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bana haber verildi. Şimdi Adliyeye gidiyorum. Başka birşey söylemeyeceğim" dedi. GAZETECİLER UZAKLAŞTIRILDI Adliyenin A kapısı önündeki basın mensupları, pencereden silahla ateş açılması ihtimaline karşı buradan uzaklaştırıldı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın adliyeye girdiği görüldü. EYLEMİ YAPAN Ş.Y İDDİASI Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y olduğu ileri sürüldü. Ş. Y'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.