Başbakan Yardımcısı Şimşek Muşta

Başbakan Yardımcısı Şimşek Muşta
Başbakan Yardımcısı Şimşek Muşta
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Binali Yıldırım’ın helikopterinin zorlu bir iniş yaptığı bölgeyi inceleyerek, "Buraya kadar gelmişken inelim, hemşehrilerimizle kucaklaşalım yaklaşımımız vardı ve güzel de oldu" dedi.

AK Parti tarafından dün Muş’ta gerçekleştirilen miting sonrası geceyi kentte geçiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Zaza Mahallesi’nde çeşitli ziyaretlerde bulunan Mehmet Şimşek, daha sonra Kale Mahallesi’ne geçerek kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada öğle namazı kılan Şimşek, Başbakan Yıldırım’ın helikopterinin zorlu iniş yaptığı bölgeye geçti. Muş Belediye Başkanlığı tarafından kurban kesilen bölgenin yakınında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, helikopterlerle Bingöl’den geldiklerini ve meteorolojiden alınan bilgilere göre sis noktasında şehre inilebileceğinin öngörüldüğünü söyledi. Kente geldiklerinde şehrin önemli bir kısmının sis altında olduğunu aktaran Şimşek, "O nedenle de uygun görülen bir yere inildi. Bu yer biraz şehrin eteğinde, dağların eteğinde, ama çok şükür bir tehlike falan atlatmadık. Pilotlarımız güzel bir iniş yaptılar. Fakat bazı yerler gerçekten iyi derecede kar. Bizden önce yürüyenler dizlerine kadar karın içerisine saplandılar. Bizler de onların ayak izlerini takip ettik, bizim için zor da olsa çok sıkıntılı olmadı" dedi.

Başbakanın mitingi iptal ettirme gibi bir düşüncesinin hiç olmadığını söyleyen Şimşek, "Sonuçta burada binlerce Muşlu hemşehrimiz bizleri bekliyordu. Onun için mutlaka mitinge katılmak istiyorduk, ama hani tekrar dönüp başka bir yerde inip mi gelmek, yoksa buralarda bir iniş yapmak mı diye. Ama hayırlısı, en güzeli bu şekilde oldu" ifadelerini kullandı.



"Başbakanımız, Muş’un bu coşkusunu ödüllendirmek istedi"

Başbakan Binali Yıldırım’ın Muş’un bu coşkusunu ödüllendirmek istediğini kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Buraya kadar gelmişken inelim, hemşehrilerimizle kucaklaşalım yaklaşımımız vardı ve güzel de oldu. Hakikaten de dün muhteşem bir miting vardı. Dün, Muş apayrı bir güzelliğe sahipti, muhteşem bir heyecanla doluydu. Zaten teknik olarak inmek mümkün olmasaydı, inilmeyecekti muhtemelen. O çerçevede sadece öngördüğümüz yerde değil de şu dağın eteğine inmiş olduk. Oradan da rahat bir şekilde miting alanına geçtik çok şükür."



"Kanaat önderlerine çok önem veriyoruz"

Kanaat önderlerini ziyaret ettiğini ve kanaat önderlerine çok önem verdiklerini de belirten Şimşek, onların toplumun birer değeri olduğunu söyledi. Kanaat önderleriyle bir takım istişarelerde bulunduklarını aktaran Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Biraz memleket meselelerini konuştuk. Sabahta bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayici, tüccar ve esnafımızla bir araya geldik, onlarla bir istişare yaptık. Sorunları birinci elden, tespitlerini, değerlendirmelerini dinleme fırsatımız oldu. Arkasında da notlarımızı aldık. Muş’un Türkiye’yle birlikte güçlü kalkınması için önümüzdeki dönemde tabi ki gereken desteği vereceğiz, elimizden gelen yardımı yapacağız. Politikaları şekillendirirken buradaki önerileri dikkate alacağız. Güzel ve verimli çalışmalar oldu."

Daha sonra çarşı merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Muş Sanayi Merkezinde faaliyet yürüten Barco Tekstili ziyaret etti. Burada çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Başbakan Yardımcısı Şimşek, daha sonra Muş Havalimanına giderek uçakla Ankara’ya hareket etti.

Ziyaretler esnasında Şimşek’e Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ile partililer eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.