Başbakan Yardımcısı Kurtulmuşun Ordu Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuşun Ordu Ziyareti
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuşun Ordu Ziyareti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 1 Kasım’ın sadece bir seçim olmanın ötesinde Türkiye’ye istikamet veren, ülkenin geleceğini aydınlatan bir karar günü olduğunu söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’nun Fatsa ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hükümet Konağı Yeni Meydan’da düzenlenen açılış törenine katıldı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, “1 Kasım seçimlerinde Türkiye, 7 Haziran seçimlerinde karşılaşmış olduğu tabloyu düzeltti. Milletimiz bu kısa süre içerisinde yaşananlardan büyük bir ders çıkararak 1 Kasım’da tek başına AK Parti’yi iktidara getirdi. Özellikle Ordu ilimizde değerli hemşehrilerimizin bize vermiş oldukları çok güçlü destek için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 1 Kasım’da değerli hemşehrilerimiz başta olmak üzere Türkiye’de bizlere oy veren vatandaşlarımız Türkiye’nin önünü açtı. Türkiye’yi bir dar boğaza sokmak isteyenlerin, ayağına çelme takmak isteyenlerin, Türkiye’nin kendi içinde problemi olan bir ülke olmasını isteyenlerin, Türkiye’nin ekonomi alanında, hukuk ve siyaset alanında daha ileri gitmesini istemeyenlerin bir takım hevesleri ve hesapları kursaklarında bu sayede bırakmış oldu. 1 Kasım sadece bir seçim olmanın ötesinde Türkiye’de istikamet veren, Türkiye’nin geleceğini aydınlatan bir karar günü oldu ve Allah’a çok şükür ki yüz akıyla bu tarihi geçmiş olduk. Biz sadece bize oy veren yüzde 50’sinin partisi değil, biz bize oy vermeyen diğer seçmenlerimizin yani Türkiye’nin tamamının iktidarıyız, tamamının hükümetiyiz. Seçim meydanlarında neyi vaat etmişsek bunları yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

“Alan bazlı gelir destek paralarının üreticilere verilmesi konusu ile ilgili seçimlerden önce bu destek paralarının üreticilere verileceğini belirtmiştik. Çok şükür alan bazlı destek paralarını ödeyeceğiz. Ordu ve Giresun çevre halkımız alan bazlı destek paralarından istifade edecektir. Sadece 2014 yılında alan bazlı destek ödemelerinden Ordu ilimizin istifade ettiği rakam 280 milyon TL civarındadır. Bu çok büyük bir rakamdır. Bu desteklerin devam etmesi ile birlikte çevremizin, yöremizin en önemli ürünlerinden birisi olan fındık hem değerlenecek.”

Ordu’da devlet hastanesi yapımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “320 yataklı bir projeydi hastanemiz. Biz çok şükür bu projeyi 450 yataklı bir proje haline getirdik ve geçtiğimiz hafta itibarıyla onun kararı verildi. İhalesi yapılarak yapımına başlanılacaktır. Ordu ilinde ne söylediysek tüm ekip olarak bunların yapımlarını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ordu limanı projesi çok yakın bir zamanda hayata geçiyor. Ayrıca Samsun ilimize kadar gelen hızlı tren Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesi’ne kadar getirilecek. Bu dönem içinde inşallah bu projeyi de gerçekleştireceğiz. Hafif raylı sistemle havalanın geçiş projesini de bu dönemde gerçekleştireceğiz. Yaylaların birbirine teleferikle bağlanmasını da gerçekleştireceğiz. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlamayı da başaracağız” şeklinde konuştu.

Siyasetin millete yukarıdan buyurma işi olmadığını ifade eden Kurtulmuş şunları söyledi:

“Siyaset millete yön verme işi değildir. Siyaset milletin gösterdiği istikamette yürütmek, milletin istek ve taleplerini karşılamak, milletin daha özgür bir halde yaşaması için gayret göstermektir. Siyaset özetle milleti devlet adına dizayn etmek değil devleti milletin emriyle şekillendirme işidir. Biz bununla yükümlü olan siyasi kadroyuz. Hangi görevde olursak olalım, ister merkezi hükümette, ister belediyelerimizde, ister bu hükümetin emrinde olan bürokratlar olarak milletin seçtiği siyasi iradenin yürütücüsü bürokratlar olarak bürokraside görev yapalım. Unutmayacağımız en önemli görevlerimizden birisi asil olan millettir. Asil olan devlet değildir. Millet ne kadar güçlüyse devlet o kadar güçlüdür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.