Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Türkiyede Öteden Beri Bir Hayır Cephesi Vardır”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Türkiyede Öteden Beri Bir Hayır Cephesi Vardır”
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Türkiyede Öteden Beri Bir Hayır Cephesi Vardır”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "hayır" cephesinin, İstanbul’daki köprülere de karşı çıktığını belirterek, "Türkiye’de hep öteden beri bir ’hayır’ cephesi vardır. Milletin lehine ne olursa olsun, ayağa kalkarlar, ’hayır’ diye avazları çıktığı kadar bağırırlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eyüp Belediyesi ve AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Eyüp Kültür Merkezinde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Genç STK Toplantısı"na katıldı. Burada gençlere hitap eden Kurtulmuş, dün katıldığı Diyarbakır programı hakkında düşüncelerini paylaştı. Diyarbakır’ı bu gidişinde diğerlerine göre daha farklı gördüğünü anlatan Kurtulmuş, vatandaşların her yeri Türk bayraklarıyla donattıklarını ve kendileri sevgiyle karşıladıklarını anlattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan yüksek evet oyu beklediklerini aktaran Kurtulmuş, terör örgütünün sözde liderlerinin, ’eğer bu referandumda ’evet’ çıkarsa bu PKK’nın sonu olur. Dolayısıyla Kürtler üzerine baskı kurun ve halkın ’hayır’ demesini sağlayın’ dediğini belirten Kurtulmuş, "Gördük ki Diyarbakır halkı, örgütün bu talimatını hiç kale almıyor, tam tersine Kürt kardeşlerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yüksek oranda ’evet’ oyu vererek Türkiye’de anayasa değişikliğinin gerçekleşmesini sağlayacaktır" dedi.



"Türkiye’yi prangalarından kurtaracak olan bir sisteme ’evet’ diyerek Türkiye’nin yolunu açacaksınız"

Kendisinin de ilk oyunu 1982 anayasasıyla ilgili referandumda kullandığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Size ne mutlu ki, ilk sefer referandumda oy kullanacaksınız. Sizin önünüze gelecek tercih ise bambaşka bir tercihtir. Siz eski Türkiye’yi tarihte bırakacak, yeni Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi prangalarından kurtaracak olan bir sisteme ’evet’ diyerek Türkiye’nin yolunu açacaksınız. Biz, Türkiye’nin darbe ürünü bir anayasayla karşılaştığı referandumda ilk oyu kullanmıştık, siz de darbe ürünü olan bir anayasanın önemli maddelerini, sistemi ortaya koyan maddelerini kenara koyarak onları tarihe göndererek çok önemli bir referandumda inşallah rol alacaksınız” şeklinde konuştu.

Geçmiş dönemlerdeki cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan krizlere dikkati çeken Kurtulmuş, "Bu insanlar geçimsiz, sevimsiz oldukları için değil, sistem kötü olduğu için sistem kavgayı gerektirdiği için sistem kavganın altyapısını oluşturduğu için bu kavgalar olmuştur. Bu kavgaların sonucu Türkiye IMF’ye muhtaç hale gelmiştir" diye konuştu.



“Türkiye’de öteden beri bir ’hayır’ cephesi vardır”

Türkiye’de geçmişten bugüne her daim bir ’hayır’ cephesinin olduğunu belirten Kurtulmuş, “Türkiye’de tek partinin yönettiği hükümetler, ekonomik kalkınma bakımından çok başarılı olmuş. Sadece son 15 yılda yapılanlara bir göz atın Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray... Bunlar hep bizim çocukluğumuzda da eski projeler diye konuşulurdu. O zaman birinci köprü yapılırken, şimdi ’hayır’ cephesi var ya, aynı ’hayır’ cephesi, o gün de ayağa kalktı, ’biz köprü istemiyoruz, köprüye hayır’ dediler. Gösteriler oldu, televizyonlarda tartışmalar oldu. İkinci köprü yapılacak yine ’hayır’ dediler. Allah’tan Marmaray ve Avrasya’yı görmedikleri için bir şey demediler ama şimdi herhalde geçince mahcup oluyorlardır. Üçüncü köprüye de bir şey demediler ama onun da adına takıldılar, niye Yavuz Sultan Selim koyduk diye. ’Hayır’ cephesi hep böyledir. Türkiye’de hep öteden beri bir ’hayır’ cephesi vardır. Milletin lehine ne olursa olsun, ayağa kalkarlar, ’hayır’ diye avazları çıktığı kadar bağırırlar" ifadelerini kullandı.



"Gençlerimiz ağabeylerinin ve ablalarının yanında siyaset yapacaklar, bu çok önemli bir fırsat"

16 Nisan referandumunda gençlerin önemli rol oynadığını ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, “Gençlerin, olması gerektiği, değerlendirildiği, önem verildiği bir dönüşümü de sağlayacağız. Artık gençlerimiz enerjileriyle, motivasyonlarıyla ve tecrübeye olan ihtiyaçlarıyla ağabeylerinin ve ablalarının yanında siyaset yapacaklar, bu çok önemli bir fırsat, inşallah bu dönüşümle beraber 16 Nisan’dan sonra ülkemiz, milletimiz ve devletimiz daha dinamik daha bütüncül daha bereketli bir yaşam üzerine devam edecek, siz gençler de umuyorum ve biliyorum ki bu süreç içerisindeki en önemli aktörler olacaksınız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.