Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:
Kocaeli’de bir spor tesisi açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, IKBY’nin yaptığı referandumun bölgenin istikrarına zarar vereceğini söyleyerek Barzani’nin basiretli davranamadığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kartepe Acısu’da yapımı tamamlanan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksinin açılışına katıldı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Işık’ın yanısıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, ilçe belediye başkanları, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, eski futbolcular Hami Mandıralı, Necati Ateş, İbrahim Üzülmez, Hakan Ünsal, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, IKBY yönetiminin yaptığı referandumuna değinerek Barzani’nin basiretli davranamadığını söyledi.

Yapılan referandumun Kuzey Irak ve bölgenin istikrarsızlaştırılması için atılan yeni bir adım olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Maalesef bu bölgeyi planlamak, bölgenin adeta böl-parçala-yönet-yut taktiğiyle bölgenin yeniden şekillendirilmesini isteyen güç merkezlerine en büyük destek, bölgedeki basiretsiz idarecilerden geliyor. Sayın Mesut Barzani, son oyunu göremedi. Basiretli davranmadı ve şimdi en büyük zararı kendi halkı görecek. En büyük zararı, yüzyıllardır kardeşlik bağı ile bağlı olduğumuz Kuzey Irak’taki halk görecek. Ama sadece o görmeyecek, bütün bölge bundan az ya da çok etkilenecek” dedi.

Türkiye’nin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri almaya devam ettiğini söyleyen Işık, “İnşallah en az etkilenen biz oluruz. Ama Kuzey Irak’taki kardeşlerimiz bundan etkilendiğinde yine bizim de canımız yanacak, biz de üzüleceğiz. Sebebi ne, bir takım siyasilerin basiretsizliği, feraset eksikliği ve maalesef ihtirası. Bölgede bunu kaçıncı defa yaşıyoruz. 1., 2. Körfez Savaşı, bölgedeki büyük sıkıntılar, Suriye’nin geldiği durum. Bunların hepsi çok zaman bölgedeki idarecilerin basiretsizliğinin sonucu oluyor” diye konuştu.

Bölgede yaşanan olumsuzluklara karşı birlik mesajı veren Işık, “Bu noktada özellikle Türkiye olarak birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmak zorundayız. Böyle bir dönemde küçük meselelere takılıp, büyük resmi kaybetmemeliyiz. Birliğimiz beraberliğimiz bizim sigortamızdır. Onun için Türkiye’deki tüm siyasetçilerin sorumlu olması, bir milli politika etrafında kenetlenmesinin son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.