Başbakan Yardımcısı Akdoğan: “Yer Altı Zenginliklerimiz Yok Ama Bizim Vicdanımız Var”

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: “Yer Altı Zenginliklerimiz Yok Ama Bizim Vicdanımız Var”
Başbakan Yardımcısı Akdoğan: “Yer Altı Zenginliklerimiz Yok Ama Bizim Vicdanımız Var”
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, insani yardım konusunda Türkiye’nin dünyada ilk 3’te yer aldığını belirterek, "Bizim petrol kuyularımız, doğalgaz rezervlerimiz, altınımız, yer altı zenginliklerimiz yok ama bizim vicdanımız var ve vicdanımızın sesini dinleyerek hareket ediyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İHH tarafından düzenlenen, "Yetimler, Problemleri, Çözüm ve Stratejiler Uluslararası Çalıştayı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Akdoğan, “Dünyada yaşanan çatışmalar, savaşların en büyük mağdurları çocuklardır, kadınlardır.  Bugün maalesef dünyanın birçok bölgesinde çok büyük haksızlıklar, zulümler, çatışmalar, savaşlar var. Bunun da ilk kurbanı çocuklar oluyor. Bunların neticesinde çocuklar öksüz, yetim kalıyor. Bizim onlara daha fazla kucak açmamız, daha fazla şefkat göstermemiz gerekiyor. Bu sorumluluk hepimizin sorumluluğudur. Yetimlerle ilgilenmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Devlet, sivil toplum olarak çocuklarımıza, yetimlere, öksüzlere sahip çıkacağız” dedi.

“İNSAN OLARAK GÖREVLERİMİZ VAR”

Yetime ve öksüze sahip çıkmayı, insan olmanın gereği olduğunu ifade eden Akdoğan, “İnsan olarak görevlerimiz var. Eğer öksüzlere, yetimlere Devlet kol kanat germiyorsa vazifesini yapmıyordur demektir. AK Parti iktidarı 13 yıldır bu konuda ok önemli vazifeler ifa etti. Önemli gelişmeler yaşandı. Devlet olarak bütün mazlumlara sahip çıkmak için, yetimlere sahip çıkmak için adeta seferberlik başlattı. Sivil toplum örgütleri de bu seferberliğe katıldı. İHH, bugün dünyanın dört bir yanında birçok ülkede faaliyet gösteriyor, yetimlere barınma yerleri, okullar açıyor" diye konuştu.

“AK PARTİ İKTİDARININ TEMEL KAVRAMLARINDAN BİR TANESİ AİLEDİR”

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 20 binin üzerinde aileye kuru gıda yardımı yaparak sahip çıktığını belirten Akdoğan, “Hükümetimiz, yetimlere maaş bağladı. Yetim çocuklara 520 lira aylık ödüyoruz. 5 bin kişiye muhtaç aylığı veriliyor. 15 bin ortaöğrenim öğrencimiz burs alıyor yine Vakıflar tarafından. Yükseköğretimde 5 bin öğrenciye yine burs veriliyor. Onun ötesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çocuk evleri, sevgi yuvaları, sevgi evleri var, yetiştirme yurtları var. Devlet olarak bu alanda ne yapılması gerekiyorsa, bunun kurumları oluşturulmuş durumda, gereken adımlar atılıyor. AK Parti iktidarının temel kavramlarından bir tanesi ailedir, ailenin korunmasıdır. Aile çünkü toplumda birçok değerin üreticisidir, yaşatıcısıdır. Aile birliğinin korunmasına, en güvenli çatı olarak ailenin görülmesine bu anlayışla devam ediyoruz” dedi.

“BİR KONUDA DÜNYADA İLK ÜÇE GİRİYOR”

Vicdanımızın sesini dinleyerek hareket ettiklerini kaydeden Yalçın Akdoğan, “Türkiye, birçok konuda belki dünyada ilk sıralarda değildir ama bir konuda dünyada ilk üçe giriyor. O da insani yardımdır. Bizim petrol kuyularımız, doğalgaz rezervlerimiz, altınımız, yer altı zenginliklerimiz yok ama dünyada birinci olabiliyorsak insani yardımda, bizim vicdanımız var ve vicdanımızın sesini dinleyerek hareket ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde bu insanları hiçbir zaman yük, sorun olarak görmeyecek, bizim bir parçamız, kardeşimiz olarak göreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.