Bakan Soylu: “Hangi Avrupa Değerlerinden Bahsediyoruz, Sözde Demokrat”

Bakan Soylu: “Hangi Avrupa Değerlerinden Bahsediyoruz, Sözde Demokrat”
Bakan Soylu: “Hangi Avrupa Değerlerinden Bahsediyoruz, Sözde Demokrat”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin, "Hangi Avrupa değerlerinden bahsediyoruz. Sözde demokrat” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen programda Rumeli Balkan Dernekleri, spor kulüpleri temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Soylu, Türkiye’yi terörizmle, anarşizmle terbiye etmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Bir gün IMF’ye borcumuz olduğu için boynu bükük olduğumuz için orta dereceli bir memuru ile bizi terbiye etmek istiyorlar. Bir gün Ezanı Muhammed’in şu minarelerden sesini kısarak terbiye etmek istiyorlar. Bir gün aramıza nifak sokarak Kahramanmaraş’ta iki mahalleyi Sünni ve Alevi diye birbirine kışkırtarak terbiye etmek istiyorlar. Bir gün bu ülkede bir Kürt-Türk çatışması çıkararak bizi terbiye etmek istiyorlar. Bir gün bizi ekonomik kriz ile terbiye etmek istiyorlar. Bir gün bizi yüzde bin 600 faizle terbiye etmek istiyorlar. Bir gün bizi kimsizleştirmek ve sürekli kendi yayın organlarından medya patronlarının talimatlarıyla küçük düşürerek, düşük göstererek, bizi kuyruk göstererek, kuru kalabalıklar göstererek, kara kalabalıklar göstererek terbiye etmek istiyorlar. Bir gün 1960 darbesiyle, bir gün 1971 muhtırasıyla, bir gün 1980 darbesiyle, bir gün 17 yaşındaki bir çocuğun yaşını iki yaş büyüterek biz hukuku istediğimiz gibi kullanırız diyerek terbiye etmek istiyorlar. Haktan, adaletten değil, güç bizdedir anlayışı ile terbiye etmek istiyorlar. Bizi terbiye etmek istiyorlar. 28 Şubat’tan bir gün önce fikrin, hürriyetin, düşüncenin olabildiğine serbest olduğu bir günden sonra 28 Şubat bildirisinin akabinde hepimize bir deli feracesi, deli gömleği giydirerek bizi terbiye etmek istiyorlar. Kimimizin evine insan gönderip evet nasıl yaşıyor Alevi midir, Sünni midir, namaz kılar mı kılmaz mı, eşi başörtülü müdür değil midir diye insanımızın arasına her türlü fitneyi sokarak bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bizi terbiye etmek istiyorlar. Bu coğrafyayı, bu cennet vatanı, etrafındaki coğrafyanın ümidini bağladığı, ışını görmek istediği bu coğrafyayı hiçbirimizin haberi yok belki ama şuanda Kâbe-i Muazzama’yı tavaf edenler, Ravza’da dua edenler, secdeye eğilenler, rengimizden olan rengimizden olmayan ama dini bizden olan kardeş olarak bellediklerimiz, Türkiye’yi görmeyen, Anadolu’yu tanımayan, Ağrı’yı bilmeyen, Kızıl Irmak’ın akışının nasıl olduğunu bilmeyenlerin ’Allah’ım ne olursun şu Türkiye’ye yardım et’ diye bu insanlığın ışığı olan, dünyanın merkezi olan Türkiye’ye yardım et diye söylediklerini ne olduğunu bildiğimiz için o terbiyelerin biz işlemeyeceğini, ayakta durduğumuzu ve bütün dünyaya bu coğrafyayı yaktırmayacağımızı ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.



“Patron millettir”

Bakan Soylu, “Milletin kararı üzerine binaye edilmemiştir. Siz oyunuzu istediğiniz kadar verin, siz istediğiniz kadar oy kullanın, 50 gram oy pusulasının bizim için hiçbir değeri yoktur diyenler, bizim için hiçbir ifadesi yoktur diyenler, biz sistemimizi 61 Anayasası’yla, 82 Anayasası’yla kurduk. Bu ülkede patron biziz, bu ülkede patron bir gün Anayasa Mahkemesi verdiği kararla, bir gün Danıştay, bir gün Yargıtay. Ne olursunuz şu zihninizi son 25 yıla, 30 yıla hep beraber bir getirelim. Bu ülkede bir gün patron medya patronu liderlere verdiği, siyasilere verdiği, sevdiğimiz insanlara verdiği, inancımıza verdiği, geleneğimize verdiği ayarla birlikte. Bir gün patron sermaye, bir gün uluslararası kuruluşlar, bir gün IMF. İşte 16 Nisan’daki bizim haykırışımız tam anlamıyla şudur; patron ne Danıştaydır, ne Yargıtaydır, ne Anayasa Mahkemesidir, ne medyadır, ne IMF’dir, ne uluslararası kuruluşlardır. Patron millettir” şeklinde konuştu.

CHP’lilere seslenen Soylu, “Kılıçdaroğlu kendine tarihin en büyük zilletini yaşatmaktadır. Terörle mücadelemizin en kesik olduğu, en yoğun olduğu bir zaman dilimi içerisinde PKK ile aynı dili kullanma,k aynı hedefe doğru gidebilmek, milletvekillerine ve temsilcilerini Almanya’da, Hollanda’da aynı konferanslarda konuşturmak ve onlarla teşkilatlarını doğuda, güneydoğuda kol kola yürütmek tarihi bir hüsran olacaktır” dedi.



“Sözde demokrat”

Hollanda ile yaşanan krize değinen Bakan Soylu, “En son dün Hollanda’nın yaptığı. Hangi Avrupa değerlerinden bahsediyoruz. Sözde demokrat. 15 Temmuz’da evet siz demokrasiye sahip çıktınız diye bir kez teşekkür ettiler mi? 20 gün sonra, 30 gün sonra, 40 gün sonra demokrasiye sahip çıktınız, demokratik değerlere sahip çıktınız, hürriyetinize sahip çıktınız, özgürlüğünüze sahip çıktınız ve çıplak ellerle demokrasiye karşı darbeyi durdurdunuz diye bir kez teşekkür ettiler mi? Oradaki kendi anlayışları ortaya çıktı. Biz bunları şu anda Suriyelilere yaptıklarıyla görmüyoruz. İstedikleri gibi Türkiye’yi idare edecekler, Türkiye’ye bir reçete yazacaklar ve o reçete üzerinden idare edecekler. 16 Nisan o kadar kıymetlidir ki Türkiye’nin tam bağımsızlığının sağlanacağı yolun en önemli başı ve kararıdır. 16 Nisan sadece anayasada 18 maddenin değişikliği değildir. 16 Nisan 21. asra başladığımız ve ilk 14 yılda birinci sınamasını gerçekleştirdikten sonra 2. sınamasını gerçekleştireceğimiz Türkiye’nin en önemli adımıdır” ifadelerini kullandı.



“Bunlar bir de demokrasi havarisi kesiliyorlardı”

Programda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise, “Öyle bir patlama yapalım ki Bayrampaşa’dan dünya lideri sevgili Cumhurbaşkanımıza o müjdeyi hep beraber verelim. 16’sının gecesinde hep beraber bayram yapalım. İşte dünkü olayı gördünüz o Hollanda’nın ufacık nüfusuyla, bir İstanbul kadar nüfusu olmayan o Hollanda’nın bizim bakanımıza karşı göstermiş olduğu edepsizliği yakinen takip ettiniz. Bunlar birde demokrasi havarisi kesiliyorlardı. Hani demokrasi, hani insan hakları nerede bunlar? Gerçekler fotoğraf şuanda Avrupa’da yaşayan Türklerimiz tarafından gözlenmiştir ve görülmüştür. İnşallah 16 Nisan’da oradaki Türklerin o yükselişini de onlar engelleyemeyecekler. Ve şunu da asla unutmayalım bu 16 Nisan sıradan bir nisan değil, bu 16 Nisan 2023’ün alt yapısının hazırlanacağı bir seçimdir. O nedenle bir tane kararsız oyun bile kararlı hale getirilmesi için elimizden gelen her türlü mücadeleyi hep birlikte yapmak zorundayız. İşte bugün Hollanda’nın yaptığına karşı çıkmak için, Almanya’nın yaptığına karşı çıkmak için, diğer Avrupa ülkelerinin yaptığına karşı çıkmak için” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.