Bakan Sarı Adanada

Bakan Sarı Adanada
Bakan Sarı Adanada
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sera gazı emisyon azalımını 2030 yılına kadar yüzde 21’e kadar azaltacaklarını taahhüt ettiklerini ve 2020 İklim Zirvesi’nin ev sahipliğini yapmak için başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

Havayoluyla geldiği Adana’da ilk olarak valiliği ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, burada şeref defterini imzaladı. Daha sonra AK Parti Adana İl Binası’na geçen Bakan Sarı, partililer tarafından sloganlarla karşılandı. AK Parti’nin Adana’daki 6 milletvekili için getirilen 6 kurbanlık koyunun kesilmesini istemeyen Bakan Sarı, AK Parti ziyaretinden sonra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni inşa edilen Arif Uçurum Camii’nin açılışını yaptı.

Ziyaretleri sonrası bir otelde basın toplantısı düzenleyen Bakan Sarı, Paris’te gerçekleştirilen İklim Zirvesi’ne ilişkin bir soru üzerine Türkiye olarak iyi niyet katkılarını sunduklarını, sera gazı azalımını 2030’a kadar yüzde 21’e indirmeyi taahhüt ettiklerini ifade etti. Sera gazı emisyon azalımı çalışmalarında Yeşil İklim Fonu’ndan faydalanmak için ortak bir karar alınması halinde bir mutabakat imzalanacağını belirten Bakan Sarı, 2020’de yapılacak İklim Zirvesi’ne ev sahipliği yapmak için de başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Rusya ile yaşanan gerginliğe ve Mersin Akkuyu’da Rusya’nın kuracağı nükleer santrale de değinen Bakan Sarı, “Gerginlik ortamının büyümesini, uzamasını istemiyoruz. Bunu istemememiz Türkiye sınırlarının ihlaline göz yumacağımız anlamına gelmiyor. Angajman çerçevesinde bir müdahale var. Bu uluslararası olarak da haklı görülüyor. İkili görüşmeleri Dışişleri Bakanlığımız yaptı ve görüşmeler devam ediyor. Temennimiz krizin atlatılması noktasında” şeklinde konuştu.

Bakan Sarı, gelişen kentlerin dokusuna yönelik ise, “Dikey yapılaşmadan ziyade yatay yapılaşmaya kaymamız gerekiyor. Çok kültürel ve sosyal anlamda derin bir devletiz. Bu noktada yapılaşmamızın gelişmiş kültürlerimizin devamı olması, mirasımızın yapılarda da devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonra da şehircilik kavramımızı yatay olarak devam ettirmek istiyoruz. Komşuluk ilişkilerimizin, aile yapılarımızın daha gelişebileceği kent mekanları, şehir merkezleri oluşturmamız gerekiyor. Ailelerin, yeşil alanın ve çocuklarımızın daha rahat oyun alanlarının olduğu bir yaşam alanını Türkiye’ye sağlamak istiyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Kültür mirasımızı koruyarak daha modern şehirler yapma noktasında elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.[gallery link="file" ids="32847,32848,32849"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.