Bakan Işık: “35 Yıllık Mücadelede Terör Örgütlerine En Ağır Darbeleri İndirdik"

Bakan Işık: “35 Yıllık Mücadelede Terör Örgütlerine En Ağır Darbeleri İndirdik"
Bakan Işık: “35 Yıllık Mücadelede Terör Örgütlerine En Ağır Darbeleri İndirdik"
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “35 yıllık terörle mücadele tarihinde PKK terör örgütüne en ağır darbeleri indirdiğimiz dönemi yaşıyoruz“ dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tanıtım programına katıldı. Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bakan Işık’ın yanı sıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Bakan Işık, “Dünya eğer tek bir devletten ibaret olsaydı başkenti hiç kuşkusuz İstanbul olurdu. Dünyanın merkezinde olan bir ülkeyiz. Bunun çok büyük avantajları var ama büyük riskleri olduğunu da unutmamak durumundayız. Şu anda dünyada yaşanan her iki problemin bir tanesi bizim bölgemizdedir. Böyle bir bölgede ayakta kalmak ve gelecek kuşaklara çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak için gücümüzü arttırmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, her anlamıyla güçlü bir Türkiye için gece gündüz çalışmak hepimizin en önemli borcudur, vatan görevidir. Bunu yaparken de önümüze engel olan ayak bağlarından da kurtulmamız gerekiyor” dedi.



"Mültecileri ülkelerine almayan Avrupa ülkeleri gibi değiliz"

Avrupa ülkelerinin mültecileri ülkelerine almamak için bütün yolları denediklerini belirten Bakan Işık, “Şu anda 3 milyonun üzerinde insanı ülkemizde misafir ediyoruz. 10- 20 bin mülteci gittiği zaman iç siyasetleri karışan ve kaos ortamı oluşan Avrupa ülkeleri gibi değiliz. 100-200 bin mülteciyi almamak için kendi içerisinde çok büyük tartışmalar yapan ve siyasi dengeleri bozulan Avrupa ülkeleri gibi değiliz. Bu bizim medeniyet değerlerimizin aslında ne kadar sağlam ve güçlü olduğunda göstergesidir" diye konuştu.



"35 yıllık Terörle mücadele tarihinde PKK terör örgütüne en ağır darbeleri indirdiğimiz dönemi yaşıyoruz"

Terör örgütüyle mücadelede kararlılıkla hareket edeceklerini belirten Bakan Işık, “35 yıllık terörle mücadele tarihinde PKK terör örgütüne en ağır darbeleri indirdiğimiz dönemi yaşıyoruz. 23 Temmuz 2015’ten bugüne kadar PKK terör örgütünün 9 bin 600’ün üzerindeki militanını etkisiz hale getirdik. Bu terör örgütüne vurulan en ağır darbedir. Bu konudaki kararlılığımız da kesinlikle sürecektir. PKK terör örgütü nerede yuvalanırsa, nereden Türkiye’yi tehdit etmeye başlarsa, bilsinler ki orada başlarını ezmeye devam edeceğiz. Bu konuda kararlılığımız kesindir" dedi.



“Münbiç’te DEAŞ, PYD ve rejimin işbirliği yaptığını biliyoruz”

Münbiç’te yaşanan gelişmelerle ilgili Bakan Işık, “Münbiç’te hareketlenme var. Münbiç’te bizim baştan gördüğümüz ama dünya kamuoyunun görmek istemediği gelişmeler artık su yüzüne çıktı. Münbiç’te artık nasıl DEAŞ, PYD ve rejimin işbirliği yaptığını artık bütün dünya görmeye başladı. Burada Türkiye’nin en önemli önceliklerinden biri de Kürtlere karşı adeta soykırım yapan PYD’nin bu bölgede bir teritoryal alan oluşturmasını engellemektir. Bir egemenlik alanı oluşturmasına kesinlikle müsaade etmemektir. Onun için kantonların birleştirilmesi konusunda Türkiye’nin tavrı ve duruşu da nettir” diye konuştu.



“Ağzına geleni söyleyen Kılıçdaroğlu gitti, yerine muhafazakar seçmeni incitmeyen bir Kılıçdaroğlu geldi”

CHP’nin hayır kampanyasına değinen Bakan Işık, “Bir trajikomik bir olayla karşı karşıyayız. Bugün CHP hayır kampanyası yürütüyor. O bildiğimiz CHP gitti, yerine seçmenle iletişim kurallarına göre güler yüzlü bir CHP geldi. O ağzına geleni söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gitti, yerine mümkün olduğu kadar muhafazakar seçmeni incitmemeye çalışan bir Kılıçdaroğlu geldi. Hayret etmemek elde değil. Türkiye’de evet kararı çıkarsa Türkiye’yi ne kadar kötü günlerin beklediğini anlatmaya çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi bu noktada halk oylamasına götüren süreci başlatan sizsiziniz" ifadelerini kullandı.



“367 evet toplantı kararı Anayasa Mahkemesinin utanç sayfasıdır”

367 evet toplantı kararının Anayasa Mahkemesi için utanç kaynağı olduğunu belirten Bakan Işık, “2007’de cumhurbaşkanını seçmeye giderken Sabi Kanadoğlu bir icat çıkardı ve ‘367 karar sayısı değildir, toplantı yeter sayısıdır’ dedi. Böyle bir karar dünyada çok kişinin aklına gelir ama iyi niyetlilerin aklına gelmez. Nedeni ise bunlar bugüne kadar pek çok veraset mekanizmasını uyguladılar, sonuç alamadıkları için böyle mekanizmayı devreye soktular. CHP‘de hemen bu sisteme sarıldı. O dönemdeki Genel Başkan Sayın Baykal, milletvekillerine zor kullanarak Meclise girmelerini engellediler ve sayı 366’da kaldı. Ardından ise koşa koşa Anayasa Mahkemesine gittiler. O dönemde veraset odakları hemen devreye girdi ve Anayasa Mahkemesi ’367 evet toplantı sayısıdır’ dedi. Bu karar Anayasa Mahkemesi tarihinin utanç sayfası olarak tarihe geçti” açıklamasını yaptı.



“CHP, parlamenter sistemi katleden partidir”

CHP’nin parlamenter sistemine kibrit suyu döktüğünü belirten Bakan Işık, “Parlamenter sistemin köküne kibrit suyu döken kadro değil misiniz. Bugün parlamenter sistem çok iyidir diyen CHP, o gün aslında parlamenter sistemi katleden partidir. Parlamenter sistemin özünde Mecliste oluşan iradenin cumhurbaşkanını seçmesi vardır. Şu anda parlamenter sisteme aslında ölümcül darbeyi vuran CHP’dir. Dolayısıyla bugün kalkıp ta parlamenter sistemi faziletini anlatmamalarının bizim açımızdan, halkımızın açısından da hiçbir kıymeti olmadığını söylemek zorundayız" dedi.

Konuşması sırasında telefon gelmesi üzerine Bakan Işık sahne arkasına gitti. Toplu fotoğraf çekilmesi ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.