Suriye’deki 5,2’lik deprem Hatay, Kilis, Gaziantep i korkuttu

Suriye’deki 5,2’lik deprem Hatay, Kilis, Gaziantep i korkuttu
Suriye'de yaşanan 5,2 büyüklüğündeki deprem Türkiye'nin en güneyindeki Hatay çevresinde hissedildi.

Hatay ve Çevresinde saat 23.57 de hissedilen Deprem korkuttu.12 Ağustos 2024 tarihinde Suriye'nin Hama bölgesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'de Hatay ve çevre illerde hissedildi. Halk sokakta.

Deprem, yerel saatle sabah saatlerinde gerçekleşti ve yaklaşık 19.38 kilometre derinlikte yedi. Hatay'a 103 kilometre uzaklıkta meydana gelen sarsıntı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman gibi illerde de hissedildi.Deprem sonrası vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, bölgede can kaybı veya ciddi bir hasar bildirilmedi. Ancak, halk arasında tedirginlik sürüyor.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, depremin detaylarını kamuoyuyla paylaşırken, olası artçı sarsıntılar konusunda da uyarılarda bulundu.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri istendi.Bu deprem, Hatay ve çevresinde son dönemde artan sismik aktivitelerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, bölgedeki vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor ve acil durum çantalarının hazır bulundurulmasını tavsiye ediyor. www.yenicizgihaber.com

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.