Narin Güran için adalet talebiyle eylemler düzenlendi

Narin Güran için adalet talebiyle eylemler düzenlendi
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bugün cansız bedenine ulaşılmıştı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra cansız bedeninin bulunması üzerine pek çok kentte eylem düzenlendi. İstanbul’da düzenlenen eylemde ise gözaltılar oldu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bugün cansız bedenine ulaşılmıştı

Evrenselde yer alan haberde, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunması üzerine iki noktada kadın örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler yürüyüş düzenlemek için bir araya geldi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü önünde bir araya gelen yüzlerce kişinin yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellenmek istendi.

Polise seslenen DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin "Burada yapılmak istenen yürüyüş kanunsuz değildir. Burada bizi engelleyeceğinize katilleri açığa çıkarın" diyerek tepki gösterdi.

Kitle görüşmelerin ardından "Narin Güran ölümsüzdür", "Katil Hizbullah işbirlikçi AKP sloganı" sloganları atarak Koşuyolu Parkı'na (Dağkapı) yürüdü

İSTANBUL

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Diyarbakır’da katledilen Narin için İstanbul’da eylem düzenledi. Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklamasında "Çocukları, kadınları ne hükümetin ne ailenin insafına bırakmayacağız" dediler.

Demir Leblebi, Narin için eylem yapan 7 arkadaşlarının İstiklal Caddesi'nde gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. "Katledilen, kaybedilen, istismar edilen ve hayatları baskı altına alınan çocukların sesi olmaktan da katillerden hesap sormaktan da vazgeçmeyeceğiz!" diye konuştu. Eylem sırasında bazı gözaltıların olduğu öğrenildi. (Evrensel-yenicizgihaber.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.