Yeşil Sol Parti’de KHK\'li milletvekili adayı Bayındır, mücadelesini Meclis’e taşıyacak

Yeşil Sol Parti’de KHK'li milletvekili adayı Bayındır, mücadelesini Meclis’e taşıyacak
Yeşil Sol Parti’de KHK\'li milletvekili adayı Bayındır, mücadelesini Meclis’e taşıyacak

GAZİANTEP- KHK ile görevinden ihraç edilen eğitim emekçisi öğretmen Fatma Bayındır, Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı olarak mücadelesini Meclis’e taşımak istiyor. Bayındır, “Kadın özgürlükçü, eşitlikçi bir yerden siyaset kurduğum, ekolojik yaşamı temel aldığım için burada siyaset yürütme kararı aldım" dedi.  

 

14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) birçok farklı kimlik, mücadelelerini Meclis’e taşıyor. 2016 yılında Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında devreye konulan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) emekçisi Fatma Bayındır da “KHK’lilerin sesi olmak istiyorum” vurgusuyla Yeşil Sol Parti’den Dîlok milletvekili adayı.

 

Kamu muhalefetinin, AKP-MHP tarafından yürütülen politikalar karşısında önemli bir engel olarak nitelendiren Bayındır’a göre siyasi saiklere dayanan ihraçların karşısında siyasal mücadele şart olduğuna dikkat çeken Bayındır, “Birlikte kazanacağız, KHK’ler gidecek biz kazanacağız” dedi.

 

KHK mücadelesinin yanı sıra Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı olmasındaki diğer etkenleri sıralayan Bayındır, “Kadın özgürlükçü, eşitlikçi bir yerden siyaset kurduğum, ekolojik yaşamı temel aldığım için burada siyaset yürütme kararı aldım. Kadın özgürlüğünü öne çıkaran politikalarından dolayı buradayım. Bunun yanında iki kutuplu bir Türkiye siyaseti değil, üçüncü yol olarak kendi siyasetimizi kurmamız gerek. Ne AKP-MHP faşist bloğu ne de geçmişin özlemini içinde barındıran ulusalcı ve ittihat-terakki geleneğini sürdürmek isteyen ikinci kutubuz, biz gerçek muhalefet olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

 

KADINCA SİYASET VURGUSU

Siyasetin eril ve erkek dili ile üretildiğini aktaran Bayındır “Biz kadınca siyaset yapmak istiyoruz. Erkeklerin yaşamadığı sıkıntıları orada bizim adımıza tartışmaları doğru değil. Biz kadınlar olarak barış taleplerimizi kendimiz vurgulamak istiyoruz” diye ifade etti. ( MA )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.