Yaylakonak Belediyesi kaynak arayışında

Yaylakonak Belediyesi kaynak arayışında
Yaylakonak Belediyesi kaynak arayışında

 

ADIYAMAN- YAYLAKONAK Belde başkanı Abuzer Aydın, Adıyaman Merkeze bağlı, 25 yıldır belediyesi olan Kürt Alevilerin yaşadığı Yaylakonak (Balyan) beldesi, 25 yıllık gibi uzun bir döneme rağmen, gereken hizmetleri alamadığı için bugün hala bir köy görüntüsünde olduğunu ileri sürdü.

Belediye Başkanı Aydın, İller Bankasında düzenli olarak gelen paranın belde halkı için yapılacak olan hizmetler konusunda yeterli olmadığı için bugün yaklaşık 1 milyon 550 bin lira borcu bulunduğunu ifade ederek, Belediye çalışmalarında kullanılan araçlar, toplu taşıma ve ambulansı borcundan dolayı icralık olduğunu ifade etti.

Başkan Aydın gazetecilere yaptığı açıklamasında, borçlu bir belediye devraldıklarını belirten Aydın, “Belediye olarak sadece İller Bankası’ndan bize her ay düzenli olarak ödenen paradır. Bize aylık gelen miktar giderimizi karşılamıyor” diyen Aydın, “Bizim inandığımız belediyecilik biraz da istihdam alanları yaratarak üretmektir. Durum böyle olunca öz kaynak yaratma düşüncesi içine giriyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalara başladık, araştırmalar yapıyoruz. Bizim bölgenin arazisi dağlık ve engebeli. Güneş enerjisi panellerine uygun arazilerimiz var. Bunlar belediyeye, hazineye, Orman Müdürlüğüne ve belde de yaşayan yurttaşlara ait araziler de var. Bunları kurum olarak alıp belediyenin istihdamı için kullanabiliyoruz. Bu nedenle Avrupa Birliği (AB) destekli projeleri araştırıyoruz. Bunun çalışmalarına başladık. Bunun gerçekleşmesi durumunda bütçemiz artar, halkımıza daha iyi hizmet sunabiliriz”

BELEDİYE ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİNİ PAZARLAYACAK  

Beldede yaşayan yurttaşların temel geçim kaynağının çiftçilik olduğunu ifade eden Aydın, “Arazilerimizde fasulye ve nohut ekiliyor. Belediye olarak belde halkının ürünlerini satın alıp poşetleyip pazarını biz yapacağız. Balyan beldesi, dut pekmezinin meşhur olduğu bir yerdir. Bununla ilgili de her yıl geleneksel olarak dut festivali yaparak hem beldemizin tanıtımını yapmak hem de burada yaşayan çiftçiler için pazar alanları oluşturmak istiyoruz” dedi.

Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın, “Bütün bunları gerçekleştirdiğimizde belediye olarak daha iyi hizmetler sunmak için bir bütçe oluşturmuş olacağız. Doğası ve coğrafi yapısı ile güzel beldemizi öncelikle Adıyaman’da daha sonra da Türkiye’de örnek gösterilen bir belediye haline getireceğiz” diye ifade etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.