TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak: “Emeklilerin sesini duyun mağdur etmeyin”

TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak: “Emeklilerin sesini duyun mağdur etmeyin”
TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak: “Emeklilerin sesini duyun mağdur etmeyin”

 

TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak: “Emeklilerin sesini duyun mağdur etmeyin”

 

 

MERSİN - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak,  emeklinini yıllarca çalışıp yatırdığı primler karşılığında aldığı maaşın sadaka olmadığını belirterek, “Emeklinin maaşı sadaka olarak değil geleceğe güvence olarak yatırdığı primlere esas olarak alıyor” diye konuştu.

 

Emeklinin geçim sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan TÜED Mersin Şubesi Başkanı Cemal Akbudak,  yılbaşından bu yana temel tüketim mallarına yüzde 50’lere varan oranlarda zam yapılmasına rağmen emekliye sadece yüzde 5,75 oranında zam verilmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı. Başkan Akbudak, toplum sağlığı meselesi olması gereken korona virüs salgınında, gıda ve sağlık harcamalarına yönelik destek verilmeyerek emekliler, ekmek ile maske arasına sıkıştırıldığını kaydetti.

 

EMEKLİ MAĞDUR

Başkan Cemal Akbudak emeklinin ve emekli olmayı bekleyenlerin mağduriyetlerine değinerek “Yeni emekli olacaklar, maaş hesaplama yöntemi ile mağdur. Emekli olabilmek için gereken şartlardan dolayı mağdur. Sağlık sisteminde katkı payları ile mağdur. TÜİK enflasyon hesabı ile mağdur. Yılda 2 kez verilen ve çıktığından beri hiç artış görmeyen ikramiye rakamları ile mağdur. Emeklilerin sesini duyun daha fazla mağdur etmeyin ” dedi.

 

EMEKLİ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Mağduriyetleri sıralayan Akbudak çözüm konusunda yapılması gerekenler içinde şunları söyledi;

“En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Emekli zamları yüzdeli değil seyyanen olmalı, eşitsizlik giderilmelidir. 2000 yılı sonrası emeklilerin beklediği intibak bir an önce çıkarılmalıdır. İkramiyelerin tutarı belirlenen bir artış sistemine göre arttırılmalıdır.

Sağlık hizmeti alınırken yapılan kesinti ve katkı payları kaldırılmalıdır. Sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz ve kamu denetiminde olmalıdır. Elektirk, su, doğalgaz ve ulaşım emekliler için indirimli olmalıdır.” YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.