TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak “Emekli insan değil mi, vicdanınız kurusun sizin”

TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak “Emekli insan değil mi, vicdanınız kurusun sizin”
TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak “Emekli insan değil mi, vicdanınız kurusun sizin”

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  Yurt genelinde emekliler 7500 tl komik maaşa yönelik tepkileri artarak devam ederken hükümet kanadında henüz olumlu gelişme gözükmüyor. Emekli ise yaşayan bir ölü olduğunu hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, “Emekli insan değil mi, bu ülkenin vatandaşı değil mi, insanca ve uygarca yaşama hakkı yok mu?” diyerek tepki gösterdi.

 

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak,  yaşanan hayat pahalılığı yüksek enflasyon karşısında emekliye 7500 tl maaşı reva görenlerin vicdanları kurusun diyerek,  “SSK – Bağkur emeklileri 3600-5000-7000-9000 günle prim ödeyip de emekli maaşı alanların hepsini 7.500 liraya eşitlediniz. Bunun neresinde adalet var.

Bir de kök aylık diye bir sistem çıkardılar. Kök aylığı 6.000 TL olan bir emekli yine 7.500 TL alacak. www.yenicizgihaber.com

 

Dört kişilik bir aile günde dört ekmek alsa ayda 900 TL. eder. Yaklaşık emekli maaşının %12'sini sadece ekmeğe veriyor. Buna vicdanınız nasıl elveriyor. Vicdanınız batsın” dedi.

 

2000 sonrası intibak yasası kazanılmış bir dava meclise geliyor iktidar oylarıyla reddedildiğini kaydeden TÜED Şube Başkanı Akbudak,  “Türkiye'deki 119 şubemiz iktidar ve muhalefet milletvekillerine il ilçe başkanlıklarına taleplerimizi yazılı olarak bildirmiş ve üyelerimize de mesaj olarak bulundukları illerde parti teşkilatlarını aramalarını iletmiştik. Buna rağmen meclisteki vekillerin bile bu karar aşamasında mecliste olmadıklarını gördük.” Şeklinde konuştu.

 

 

Emekliye yapılan bu uygulama hiç mi vicdanlarınızı sızlatmıyor diyen TÜED Şube Başkanı Akbudak şöyle devam etti:

 

 “Ülkesinin bütün eserlerinde emeği olan bu emekli size ne yaptı da; yaşamayın ölün bedduası yapar gibi zam veriyorsunuz.

 

Emekli insan değil mi, bu ülkenin vatandaşı değil mi, insanca ve uygarca yaşama hakkı yok mu?

 

Emekli kendine yapılan iyiliği de, kötülüğü de unutmaz, zamanı geldiğinde cevabını verir, ve vermek zorundadır.

 

Kabahati kimsede aramayın kabahatin büyüğü bizde.

 

Gül gibi insanların kalbini kırdınız. Bahçeleriniz bahar görmesin” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.