TGC Temsilcisi Bekir Şahin, Çileğin, Yoğurdun, Mermerin marka şehri Silifke’de

TGC Temsilcisi Bekir Şahin, Çileğin, Yoğurdun, Mermerin marka şehri Silifke’de
TGC Temsilcisi Bekir Şahin, Çileğin, Yoğurdun, Mermerin marka şehri Silifke’de

 

MERSİN-AYSEL ŞAHİN: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Gaziantep Temsilcisi Bekir Şahin, Mersin’in gözde Ticaret Odalarından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ederek başkan Nurettin Kaynar ile görüştü. Coğrafi işaret tescil belgesi ile taçlandırılan Çilek ve Yoğurt kadar, kaliteli mermeri ile dikkat çeken Silifke il olmak içinde mücadelesini sürdürüyor.

 

TGC Temsilcisi olarak Silifke TSO Başkanı Kaynar’ı makamında ziyaret eden Bekir Şahin, TGC’nin medyada örgütlü Türkiye’nin ilk Gazeteciler Cemiyeti olduğunu belirterek, “TGC 1946 yılında kurulan basın sektöründeki ilk cemiyet. Aynı zamanda en çok üyeye sahip, sektöre eğitim başta olmak üzere her alanda destek sunan, sahip çıkan önemli bir kuruluştur. Her türlü sansür ve oto sansürle mücadele eder” diye ifade etti.

 

Şahin, özellikle yerel basının maddi anlamda son yıllarda zorlandıklarını, örneğin gazete olarak artan maliyetler nedeniyle pandemiden buyana kağıt baskıyı durdurup, dijital ortamda bölgesel haber ağırlıklı Yeni Çizgi Gazetesi olarak yayın hayatını sürdürdüklerine vurgu yaptı. www.yenicizgihaber.com

 

Bu arada, TGC Temsilcisi, aynı zamanda Yeni Çizgi Gazetesi’nin sahibi Bekir Şahin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar, basın demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna vurgu yaptı. Silifke’nin Yoğurdu, Çileği ve mermer sanayisi gibi çok önemli üretimleri bulunduğunu, Mersin ekonomisine aynı zamanda ülke ekonomisine büyük katkı sunan bir ilçe olduğuna vurgu yaparken, tarihininde çok eskilere dayanan bir yerleşim yeri olduğuna vurgu yaptı.

 

Uzuncaburç gibi tarihi ören yerleri da olduğunu, buraların bacasız sanayi olup şehir ekonomisine daha çok katkısı olması için yetkili kurullardan ilgi destek ve çalışma beklediklerini kaydederken, Silifke’nin il olmayı çok hak eden bir ilçe olduğunu bu konudan da destek beklediklerini kaydetti.

 

Şahin, kısa bilgi paylaşımında bulunduktan sonra Silifke TSO Başkanı Kaynar’a teşekkür ederek ayrıldı. www.yenicizgihaber.com YENİ Ç İZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.