TGC Gaziantep Temsilcisi Şahin’den Vali Gül’e ziyaret

TGC Gaziantep Temsilcisi Şahin’den Vali Gül’e ziyaret
TGC Gaziantep Temsilcisi Şahin’den Vali Gül’e ziyaret

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Gaziantep Temsilciliğine atanan Bekir Şahin, Vali Davut Gül’ü ziyaret etti.

 

Aynı zamanda bölgesel yayın yapan Yeni Çizgi Gazetesi’nin sahibi Bekir Şahin, TGC yönetimi tarafından yaklaşık 1,5 ay önce Gaziantep Temsilciliğine atanması nedeniyle Vali Davut Gül’ü ziyaret ederek TGC ve Temsilcilik hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

 

TGC’nin, Türkiye genelinde 29 Temsilciliği bulunurken, Gaziantep’e ilk kez temsilci atandığını ifade eden Bekir Şahin, Gaziantep için bunun önemli olduğunu ifade etti.

 

TGC, Türkiye’nin en eski, en köklü medya kuruluşu olduğunu hatırlatan Şahin,

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1946 yılında kurulan ilk medya kuruluşudur. Genel merkezi İstanbul’da olan TGC, Türkiye genelinde örgütlü olup, üyesi bulunmaktadır.

 

TGC’nin bir başka önemli özelliği ise sadece Sarı Basın Kartı olan medya çalışanlarının üyelik başvurularını kabul etmektedir. Yapılan bu başvuralar değerlendirildikten sonra uygun görülenlerin üyelik başvuruları kabul edilmektedir. Buna rağmen Türkiye’den en çok üyesi olan medya kuruluşudur” dedi.

Şahin, yerel basının özellikle bu dönemde maddi anlamda zorlandıklarını, örneğin gazete olarak artan maliyetler nedeniyle pandemiden buyana kağıt baskıyı durdurup, dijital ortamda yayın hayatını sürdürdüklerine vurgu yaptı.

Bu arada, TGC Temsilcisi, aynı zamanda Yeni Çizgi Gazetesi’nin sahibi Bekir Şahin’in Vali Davut Gül’ü ziyaretine, beraberinde Yeni Çizgi Gazetesi sorumlu haber müdürü Aysel Şahin ve muhabir Anıl Şahin de katıldı. Şahin, Yeni Çizgi Gazetesi ile birlikte tüm basın sektörünün içinde bulunduğu maddi sıkıntılara yönelik kısa bilgi paylaşımında bulunduktan sonra Vali Güle, kendilerini kabul edip, dinlediği için teşekkür ederek makamdan ayrıldılar. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.