“Şehri yönetenler işten atılanlara ilgisiz kalıyor”

“Şehri yönetenler işten atılanlara ilgisiz kalıyor”
“Şehri yönetenler işten atılanlara ilgisiz kalıyor”

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ; Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi ve Koop İş Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca Türkiye’de sendikacılığın giderek zorlaştığını belirterek, AKP döneminde hızla gelişen iktidar kaynaklı sendikacılığın hem sendikal anlayışa, hem de çalışanlara büyük zarar verdiğine işaret etti. Başkan Sarıca, Babacan Kargoda 2,5 yıldır süren direnişe dikkat çekerken, “Sendika yasal hak olmasına rağmen, işçiler bu haklarını özgürce kullanamıyor, kullanmak isteyen soluğu kapıda alıyor” dedi.

Sendika başkanı Sarıca, Gaziantep’te Babacanlar Kargo’da sendikalı olmak istedikleri için 26 Ağustos 2016 tarihinde işten atılan işçilerin halen işe iadesi yapılmadığı gibi haklarının da verilmediği, bu yüzdende işçilerin işyeri önünde mücadele verdiklerini söyledi.

Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi ve Koop İş Şube Başkanı Sarıca, yerel yöneticiler başta olmak üzere siyasilerin, milletvekillerinin, hatta Bakanların işten çıkarılmalara ve ekmeği için mücadele verenlerin sorunlarına karşı adeta seyirci kaldıklarını söyledi.

Babacan Kargoda çıkarılan işçilerin tek isteği sendikal haklarını kullanmak olduğunu hatırlatan Sarıca, yetkililerin bu soruna artık parmak basıp 2,5 yılı aşan bu mücadeleye kulak asmalarını ve çözüm için yardımcı olmalarını beklediklerini kaydetti.

SENDİKALAR ÖCÜ OLARAK TANITILDI

Türkiye’de sendikacılığın ve çalışma koşullarının çok ağır olduğunu hatırlatan Sarıca, işçi işten atılırım diye sendikalı olmak istemiyor. Oysa sendika hem işçi için, hem işveren için bir güvencedir. Ama İşverenler sendikaları hep öcü olarak tanıtmışlardır. Hükümette ilgisiz kalınca destek olmayınca, sendikaların ve işçilerin işi oldukça zor oluyor” diye konuştu.

KIDAM TAZMİNATI ÇALIŞANLAR İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR

Hükümet, son olarak emekçilerin kıdem tazminatına göz diktiğini, bu konuda hükümetin sendikaları ve çalışanları karşısında bulacağına dikkat çeken başkan Akif Sarıca, “Kıdem tazminatı çalışanlar için hayati bir önem taşımaktadır. Eğer bu konu iktidarın istediği, yani açıkladığı gibi çıkarsa düzenlenirse çalışanların yüzde 50 kaybı olur. Buda çalışanı her alanda olumsuz etkiler. Buna kesinlikle karşıyız. Hükümet emekçinin hakkına göz dikmesin, vaz geçsin” diye konuştu. BEKİR ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.