Oğuzeli’nde işyeri ruhsat harçlarında büyük indirim

Oğuzeli’nde işyeri ruhsat harçlarında büyük indirim
Oğuzeli Belediye Meclisi, işyeri açma ruhsat harçlarını metrekare başına 1 liraya düşürdü. Bu kararın esnafa ve Oğuzeli ekonomisine destek sağlayacağı belirtiliyor. Ayrıca ruhsatsız çalışan Suriyelilerin en kısa sürede ruhsat almaları gerektiği vurgulandı.

Oğuzeli’nde işyeri ruhsat harçlarında büyük indirim

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Oğuzeli Belediye Meclisinde işyeri açma ruhsat harçları için metrekareye bir lira ödeme kararı alındı.  YRP'li Belediye Başkanıa Bekir Öztekin'e Oğuzelinini menfaatine yapacağı her hizmete destek olacaklarını açıklayan CHP’li Oğuzeli Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda imar komisyonu üyesi Mahmut Güven, esnafın mevcut ekonomik sıkıntıları ve harçlarda yapılacak en uygun fiyatın Oğuzeli ekonomisine getirisi dikkat alarak Haziran ayı meclis oturumunda Oğuzeli için böylesine önemli karar alındığın CHP olarakta destek verdiklerini açıkladı. 

CHP’li Güven, YRP’li Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, meclis üyeleri ile istişare yaparak desteğini alarak, yapılan değerlendirme sonucunda Haziran ayının ilk haftasında işyeri açma ruhsat harçları gündemiyle toplantı yapıldığını belirterek mecliste önemli karar alındığını söyledi.

Belediye meclis oturumunda, işyerleri için 2024 yılı ruhsat harçlarının fiyatlandırılmasının görüşüldüğünü kaydeden   CHP’li belediye meclis üyesi Güven, başkan Öztekin’in konuyu kendileri ile istişare yaptıktan sonra gündeme getirdiğini ifade etti. www.yenicizgihaber.com 

İŞYERİ AÇMA RUHSATI OLMAYANLAR RUHSATINI ALSIN

Buna göre Haziran ayının ilk meclis oturumunda oy çokluğu ile en düşük işyeri ruhsat harcının metrekaresinin bir lira, olmasına karar verildiğini açıklayan CHP’li meclis üyesi Mahmut Güven, “Yasal yükümlülüklerini yerine getiren esnafımız işyeri açma ve çalışma ruhsatını alabilirler.

Ayrıca kırsal mehlelerimizde yerleşim yeri yani köy dışına yapılaşma yapan vatandaşlarımızında, mevcut yerleşim yerinden 300 metre dikey alan içinde genişletilmesine karar verilmiştir.

RUHSATSIZ ÇALIŞAN SURİYE UYRUKLULAR EN KISA ZAMANDA RUHSATINI ALSIN

Bu arada Oğuzeli’nde faaliyet gösteren Suriyeli vatandaşların, ruhsatsız kaçak çalışmalarına izin verilmeyeceğinden, böyle durumda olanların biran önce resmi kayıtlarını yaptırıp Ruhsat almaları gerekmektedir” diye konuştu.

CHP’li Oğuzeli Belediye Meclis Üyesi Mahmut Güven, Oğuzeli halkının çıkarına olan, yapılacak hizmetlerde belediye başkanına CHP’li meclis üyeleri olarak köstek değil, destek olacaklarını sözlerine ekledi.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.