Gaziantep SMMMO Başkanı Özseven: Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun

Gaziantep SMMMO Başkanı Özseven: Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun
Gaziantep SMMMO Başkanı Özseven: Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun

Gaziantep SMMMO Başkanı Özseven:  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun

 

Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven, meslektaşlarının ve tüm halkın Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken, “Mali Müşavirler Odası üyeleri olarak, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri gelen ekonomik ilişki içerisinde halk ve devlet arasındaki iktisadi bağlantıyı temsilen, ekonomiye ve ülke kalkınmasına önemli destek sunmaktayız” dedi.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle günün anlam ve önemine vurgu yapan SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven Cumhuriyetimizi ve önemini şu sözleri ile özetledi:

 

“Bulunduğumuz coğrafyada zamanı geriye sarabilsek ve başımızı güneye çevirsek Fransız ve İngiliz işgali altındaki Kilis’i, Musul’u ve Hatay’ı, Batı’ya çevirsek İtalyan ve Yunan işgali altındaki Ege ve Akdeniz’i, İngiliz işgali altındaki İstanbul’u, Azakların işgalindeki Balkanları, Doğu’ya döndüğümüzde Rus güçlerini görecek ve tam bulunduğumuz noktada, 70.000-80.000 Fransız topunun saldırısı altında güçsüz ve düzensiz Kuva-yi Milliye ordusunu 10 ay boyunca emperyalist güçlere karşı memleketini savunuyorken bulacaktık.

 

EN BÜYÜK İKTİSATÇILAR MALİ MÜŞAVİRLERDİR

O zamanki nüfusunun dörtte biri olan 6 bin 317 kişiyi şehit vererek, Şahin Beylerin, Karayılanların, Şehit Kamillerin ve adı sayılamayacak kadar çok kahramanımızla, geçit vermediğimiz Gazi şehrimizde bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. 1923’e, 1921’den gidildiği unutulmamalı, nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Ben nasıl anteplilerin gözlerinden öpmeyeyim. Antepliler yalnız Antep’i değil, Anadolu’yu da kurtardılar. Milli Müdafaa da öncü oldular.” Sözleriyle, Antep’in milli mücadeledeki rolüne dikkat çekmiştir.

 

Memleket Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış ve Cumhuriyetimiz ilk adımlarını atıyorken yöneticiler siyasi istikrarı sağlamanın mühim olduğunu biliyordu. Elbette o dönem, savaşın kazanılması ve siyasi istikrarın sağlanması tek başına yetmeyecekti, çünkü güçlü bir devlet için mutlak surette ekonomik güç, ekonomik bağımsızlık gerekir. Yeni kurulan Türkiye’nin yönetim kadrosu Cumhuriyet’in ilk yapı taşlarını kurarken, ekonomik bağımsızlığın

önemini elbette atlamamıştır. Bundandır ki Cumhuriyet’imizin ilanından da önce, 17 Şubat 1923’te İzmir İktisat Kongresini başlamış, 1135 delege ile yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik yapısı ve sorunları ele alınmıştır.       

 

 

Mali Müşavirler odası üyeleri olarak, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri gelen bu ekonomik ilişki içerisinde şu an bizler de halk ve devlet arasındaki iktisadi bağlantıyı temsil ediyoruz. Mesleğimizi, halkın ve devletin çıkarları için dürüstlük ve doğrulukla yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Ve biliyoruz ki en büyük iktisatçılar mali müşavirlerdir.

 

Yazarın dediği gibi, Türkiye, vatan var olsun diye canından vazgeçenlerin hikayesidir. Ve tam bağımsız, tam demokratik, cumhuriyetin nice yüzyıllarını kutlamak dileğiyle, saygıyla kalın.” www.yenicizgihaber.com  YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.