Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 88. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 88. yıl dönümü kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 88. yıl dönümü kutlandı

 

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 88. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Vali Davut Gül, Antep Savunması, Türk milletinin kahramanlık, fedakârlık, yiğitlik ve cesaretinin ölümsüzleştiği Kurtuluş Destanı olduğunu belirterek, “Bundan dolayı bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” İltifatına mazhar olmuşlardır” dedi.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki törende, Vali Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

 

Çelenk sunma törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu'nda kutlama programı düzenlendi.

 

Şiir dinletisi ve belgesel sunumu ile devam eden programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. 

 

Programa Vali Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, askeri ve mülki erkan, kamu kurum kuruluşları ile okulların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

 

Vali Davut Gül, , “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, ülkemizin bekası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, iki gazinin buluşmalarının 88. yıl dönümünü gönülden kutluyorum” dedi. Vali Davut Gü Atatürk’ün Gaziantep’e Gelişinin 88. Yıl Dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugün; devrin en büyük ordularıyla saldıran emperyalizmi hüsrana uğratarak eşsiz bir destan yazan Gazi Şehrin, başka bir Gaziyi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü misafir edişinin 88. yıl dönümü ve bizler için çok değerli bir gün.Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu kahramanlık destanını yakinen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden Büyük Önder, 88 yıl önce bugün teşrifleriyle şehrimizi onurlandırmışlardır. Antep Savunması, Türk milletinin kahramanlık, fedakârlık, yiğitlik ve cesaretinin ölümsüzleştiği Kurtuluş Destanıdır. Bundan dolayı bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” İltifatına mazhar olmuşlardır” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.