Mezitli Cem Evi’nde büyük kalabalık, Hızır lokmalar pay edildi

Mezitli Cem Evi’nde büyük kalabalık, Hızır lokmalar pay edildi
Mezitli Cem Evi’nde büyük kalabalık, Hızır lokmalar pay edildi

 

Mezitli Cem Evi’nde büyük kalabalık, Hızır lokmalar pay edildi

  

 

MERSİN-  BEKİR ŞAHİN:   Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mezitli Cem Evi’nde Hızır lokmaları pay edildi. Koruyuculuğun, kolaycılığın, kurtarıcılığın,  yaratıcılığın, bilgeliğin ve ölümsüzlüğün simgesi olan Hızır lokması etkinliğine çok sayıda katılım oldu.  Etkinlikte Nefes ve deyişler okundu, semahlar dönüldü. Etkinliğe katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Hızır darda olanların yardımına koşan, yol göstericiliğin bir simgesi olduğuna vurgu yaptı.

 

MEZİTLİ CEM EVİN’DEKİ HIZIR LOKMAYA BÜYÜK KATILIM

Alevi Kültür Derneği Mezitli Şubesi Cem Evi’nde düzenlenen Hızır lokma pay edilmesiyle ilgili gerçekleşen etkinliğe, Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Ferdi Koç, Mersin Alevi Kültür Derneği yönetimi,  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, DEM Parti Mezitli ilçe eş başkanları Mustafa Atilla Zeynep Kavak, CHP eski Milletvekili Aytuğu Atıcı, CHP ve DEM Partili belediye meclis üyeleri, aynı zamanda adaylar ile bazı ilçelerde siyasi parti yöneticileri, demokratik kitle örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katılarak Hızır Lokma yedi.

 

 

HIZIR, CÜMLE CANIN YARDIMCISI OLSUN

Hızır günüyle ilgili Mezitli Cem Evi, yönetiminden yapılan ortak açıklamada, Alevi inancında genellikle her yıl şubat ayının ikinci perşembe günü Hızır günü olduğuna vurgu yapıldı. Hızır, geniş bir coğrafyada dara düşenlerin, ezilenlerin, darda, zorda olanların yanında olduğu belirtilerek, “Kapıdan giren mihman Ali’dir, her anını Hızır günü bil, her geleni Hızır bil” demiştir pirlerimiz. Hızır, bazen fakir kılığında, bazen de vezir kılığında nail olur. Hızır her yerde hazır ve nazırdır. Hızır cümle canın yardımcısı olsun” diye ifade edildi. www.yenicizgihaber.com

 

 

HIZIR DARDA OLANA YETİŞMEKTİR

Hızır orucunda yardımlaşmaya ve sosyal dayanışmaya daha çok önem verildiği gündür. Çünkü bugün Hızır’ın günüdür. Hızır gibi herkesin darlığına, zor anına yetişmek, onun hoşnutluğunu kazanmaktır. Hızır, koruyuculuğun, kolaycılığın, kurtarıcılığın,  yaratıcılığın, bilgeliğin ve ölümsüzlüğün simgesidir” diye vurgu yapıldı.

 

 “ALEVİLİK, SAZI ELİNE ALIP ÖPMEKLE OLMUYOR”

Alevi Kültür Derneği Mezitli Şubesi tarafından Mezitli Cem Evi’nde düzenlenen Hızır Lokması etkinliğine katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Hızır dünyanın ortak kabul ettiği, geleceğin simgesi ve yol gösterisi bir olgu olduğuna vurgu yaptı. Neşet Tarhan, “Alevilik sazı eline alıp öpmek değil, bu şekilde Aleviliğe yakın olunmaz, onun gereklerini yerine getirmek gerekiyor. Alevileri insan yerine koymanız ve onu içselleştirmelisiniz.

Ayrıca, artık “Sarı Saçlı, Mavi Gözlü” yok. Bırakalım eskileri, günün koşullarına göre güncel yeni şeyler söyleyip, yapalım. Haksızlıkları, hukuksuzlukları, yanlışları sorgulayalım.

Kıymetli canlar, biz bu ilçeye 10 yıl güzel projelerimizle layıkı ile hizmet verdik. Hizmet verirken de etnik, dinsel veya düşünce olarak kimseyi ayırt etmedik. Belediyenin asli görevi olmamasına rağmen, fakir halka yardım elimizi uzattık. Mağdurun yanında, zalimin karşısında durduk” dedi.

 

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mezitli Cem Evi’nin düzenlediği Hızır lokması etkinliği nedeniyle Alevi Kültür Dernekler Mezitli Cem Evi Başkanı Ferdi Koç’a, yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, çoktandır kendisine böyle salonlarda söz hakkı verilmediğine dikkat çekerek, Cem Evi yönetimine söz hakkı verdikleri için teşekkür ederek, isim vermeden CHP’nin mevcut yönetimini eleştirdi.  Size sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan selam getirdim diyen Milletvekili Çakır, Aleviliği kimse işine geldiği gibi kullanmaya kalkışmaması uyarısını yaptı.

 

31 Mart seçimlerinin geldiğini ancak ondan sonra birinin daha geleceğini ileri süren Milletvekili Çakır, “O parmak sallayan, el kol sallayanlar işte o zaman hesap verecek.

Mezitli ye iki dönem çok güzel hizmetler veren, tertemiz bir belediye başkanımız var. Çalmadı, çaldırmadı. Ama aday gösterilmedi. Neydi suçu tekrar aday yapılmadı” diye tepki verince salondakiler, “burası siyaset yeri değil” diye tepki verince, yaparım, tamda yeri diyerek” cevaplayarak konuşmasını sonlandırdı. www.yenicizgihaber.com

 

Bu arada bazı çevreler ise salonda yer olmadığı için dışarda kaldıklarını, fakat Aleviliği yok sayan, anlayışların ise salonda olduklarını eleştirip, tepki gösterdi.

 

 

Bu eleştirilere ilişkin Cem Evi Başkanı Ferda Koç ise Yeni Çizgi Haber’e yaptığı açıklamasında, daveti sosyal medya üzerinden yaptıklarını, sözü edilen çevreleri özel davet etmediklerini, ama gelenlere de yok demek gibi bir itirazlarının olamayacağını vurgulayarak, tepkileri yersiz bulduklarını ifade etti.

 

 

Hızır programında Zakir Rıza Aydın’ın sazıyla deyişler seslendirdi. Semah dönüldü. Cem bitiminde, katılan canlara lokma dağıtıldı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.