Mezarlık çevresi işgal altında

Mezarlık çevresi işgal altında
Mezarlık çevresi işgal altında

Mezarlık çevresi işgal altında

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Gaziantep’te betonlaşma sınır tanımaz şekilde, doyumsuzca devam ederken, Asri Mezarlık Çeviresi de betonlaşama da nasibini aldı. Mezarlığın bitişiğindeki boş araziler mezarlığa eklenmesi gerekirken, özel şahısların kullanımına açılarak işyeri, ticari alan ile betonlaşmaya çevrilmesi tepkilere yol açıyor.

 

Asri Mezarlığın kuzey ve kuzeydoğu kesiminde mezarlığın bitişiğinde olan boş araziler, mezarlığa katılması yerine. buraların özel şahıslara peşkeş çekilerek, hem mezarlık açısından çirkin görüntü, hem de şehir açısında çirkin yapılaşmaya yol açması yurttaşların tepkilerine yol açıyor.

 

Bu çarpıklığa dur denmesini isteyen yurttaşlar, “Buralarda daha önce mezar ve mezar taşı yapanlar vardı, onlar buradan kaldırıldı, çirkinlikler yok oldu, buraların mezarlık alımına katılır diye sevindik. Ama aradan zaman geçti boşaltılan mezarlığını bitişiği yerler şahıslara satılarak özel işyeri açılmasına izin verilerek bizleri hayal kırıklığına uğrattılar. Rant uğruna mezarlık çevresi işgal ediliyor. Mezarlık genişletilerek, daha güzel olur diye düşündük.

 

Madem özel şahıslara verilecekti bari mezarlığın bitişiğini mezar işi yapan esnaf için güzel bir planlama ile onlara teslim edeydiniz. Bu nasıl bir belediyecilik? www.yenicizgihaber.com

 

Bir yandan betonlaşma, bir yandan mezarların bitişiğinde çirkin görüntü, Allah aşkına rant hırsınızı bir kenara bırakında, şehiri ve şehir halkını düşünün. Başka yer mi kalmadı da mezarlığın bitişiğine iş yeri ruhsatları veriliyor. O zaman Aydınlar mahallesinin suçu ne, niye kaldırmak için çaba harcıyorsunuz.  

 

Belediye başkanları koltukta oturacaklarına arada bir çıksınlar da şehiri gezsinler çirkinliklere, betonlaşmaya, keşmekeşliklere şahit olsunlar. Belki o zaman vicdanları sızlar da gereğini yaparlar. Bu ne doyumsuzluk? Mezarların bitişiğimi kaldı işyeri açılacak, satılmadık mezarların bitişiğimi kaldı. Gözünüzü toprak doyursun”   diyerek tepkilerini dile getirdiler. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.