Mersinliler Çevre Günü’nde CHP öncülüğünde sahilde yürüyüş yaptı

Mersinliler Çevre Günü’nde CHP öncülüğünde sahilde yürüyüş yaptı
Mersinliler Çevre Günü’nde CHP öncülüğünde sahilde yürüyüş yaptı

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Dünya Çevre Günü nedeniyle CHP Mersin il örgütü sahilde ip tutarak tek sıra halende sosyal mesafeli yürüyüş yaparak çevreye dikkat çektiler. CHP İl Başkanı Adil Aktay,  “Çevreye verilen zararlar doğal yaşamı bitirme, insanın yeryüzündeki varlığını tehdit etme noktasına geldi” dedi.

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından etkinlik gerçekleştirildi. Özgecan Aslan Meydanı’nda toplanan ve Fenerbahçe Meydanına kadar insan zinciri oluşturup sosyal mesafeyi koruyarak yürüyen CHP’lilere il başkanı Adil Aktay ile kadın ve gençlik kolları başkanları ile yönetimleri öncülük etti.

 

Kadın erkek yaşlı gencin katılım sağladığı yürüyüş sırasında çevreye dikkat çeken aynı zamanda katılımcıları neşelendiren  “İnsanlar el ele tutuşsa, birlik olsa”, “Mersin uyuma doğaya sahip çık”, “küresel ısınma kahve keyfimizi tehdit ediyor”, “Doğa için mücadelede vazgeçmiyoruz”, “Orman katliamına son”, şeklinde şarkılar söylendi, sloganlar atıldı. Dövizler açıldı.

 

Yürüyüşü sonunda CHP İl Başkanı Adil Aktay günün anlamına ilişkin açıklama yaptı.www.yenicizgihaber.com 

Çevreye verilen zararlar doğal yaşamı bitirme, insanın yeryüzündeki varlığını tehdit etme noktasına geldiğine dikkat çeken CHP Mersin İl Başkanı Aktay şunları söyledi;

 

“Bu karanlık ve tehlikeli yoldan geri dönmek, içinde yaşadığımız ekolojik sistemi acilen iyileştirmek mecburiyetindeyiz. Bu açıdan, Birleşmiş Milletler’in, önümüzdeki 10 yıllık planını “Ekosistemin restorasyonu” olarak belirlemesi çok değerlidir.

Önümüzdeki süreçte, doğaya kendini iyileştirme, onarma, yenileme fırsatını tanırsak geleceğe umutla bakabiliriz. Bunun yolu da kâr hırsıyla, rant gayesiyle çevreyi talan edenlerle yılmadan mücadele etmekten geçiyor. Mersin bu mücadelenin en güçlü, en dirençli, en tecrübeli merkezlerinden biridir. Öyle olmaya da devam edecektir.

Bu inanç ve duygularla, çevre duyarlılığına sahip tüm hemşerilerimin Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.”

 

Düzenlenen yürüyüşe milletvekili Av Alpay Antmen, PM üyesi ve Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Örgütü, CHP Mersin İlçe Örgütleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı Semra Kabasakal, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Halkçı Liseliler İl Başkanı Çağdaş Güzel, Mezitli Kadın Kolları Başkanı Aslı Çalışkan, il ve ilçe meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri partililer ve yurttaşlar katıldı. www.yenicizgihaber.com  YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.