Mersin’de ÖHD Şube Eşbaşanlıklarına Şaral ve Kaya seçildi

Mersin’de ÖHD Şube Eşbaşanlıklarına Şaral ve Kaya seçildi
Mersin’de ÖHD Şube Eşbaşanlıklarına Şaral ve Kaya seçildi

 

Mersin’de ÖHD Şube Eşbaşanlıklarına Şaral ve Kaya seçildi

 

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi’nin olağan genel kurulu tek liste ile yapıldı. ÖHD Mersin Şube Eş başkanlıklarına Av. İbrahim Kaya ile Av. Melek Şaraldı seçildi.

 

 

ÖHD Mersin Şubesi’nin 3’üncü Olağan Genel Kurulu Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Genel kurula, üye avukatların yanı sıra DEM Parti Mersin il ve bazı ilçe eş başkanları ile yöneticileri, DEM Parti Akdeniz Belediye Eşbaşan Adayı Hoşyar Sarıyıldız, Nuray Aslan,  Barış Anneleri, İHD, ÇHD, Çukurova TUAY-DER, Mimoza Kadın Derneği ile bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

 

“SAVUNMA BİAT ETMEYECEK”

“Savunma biat etmeyecek” Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartın asıldığı kongrede Divan oluşumundan sonra, saygı duruşu ile başlayan kongrede yapılan konuşmalarda, Kürt Sorunu’nun çözümü için sürdürülen ‘Barış Nöbeti’ ve cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekildi, aynı zamanda tecridin sonlandırılması çağrısında bulunuldu.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından derneğin faaliyet ve mali raporları okundu, daha  sonra,  derneğin yeni yönetimi için divana verilen blok, tek liste oylamaya sunularak seçim yapıldı. Oy birliği ile kabul edilen ÖHD Mersin Şubesi’nin yeni yönetim belirlendi.

 

 

Buna göre, ÖHD Şube Eşbaşkanları Melek Şaraldı ve İbrahim Kaya olurken, yönetimdeki diğer isimler ise şunlar; Mustafa Müjde (sekreter), Şilan Türk (sayman), Ronahi Sungur (üye)

 

Özgürlük için Hukukçular Derneği;

Hak ihlallerinin olduğu her yerde tüm gücü ile bulunmaya çalışan, İnsan hak ve özgürlüklerini her türlü iktidar mekanizmasına karşı savunan, hukuk mücadelesini sadece somut normlar üzerinden değil insanlık mirasının oluşturduğu adalet duygusunun üzerinde yükseldiği demokratik ahlaki toplum düzenini esas alan ve bu çerçevede hukukun normatif sınırlarını da zorlayan bakış açısı ile mücadele alanlarında olmaya devam etmektedir.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.