Mersin’de avukatlar Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmasını istiyor

Mersin’de avukatlar Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmasını istiyor
Mersin’de avukatlar Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmasını istiyor

 

Mersin’de avukatlar Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmasını istiyor

 

MERSİN-YENİ ÇİZGİ; Mersin Barosu avukatları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ölüm yıl dönümünde Mersin’de avukatlar tarafından anıldı. Avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını isterken, cinayetin cezasız kalmaması için mücadele etmeye devam edeceklerine dikkat çektiler.

 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubesi üyeleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölüm yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaparak Tahir Elçiyi andılar.

 

Mersin Adliye Binası önünde yapılan açıklamaya İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi Başkanı Hakkı Demir ile bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

 

Avukatlar adına ortak açıklamayı ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız yaptı. Av Sarıyıldız, faillerin korunduğunu söyleyerek,  “Yaklaşık 5 yılın ardından açılan davanın ilk duruşmasında yaşananlar Tahir Elçi’nin muhtemel katillerinin 5 yıl önce olduğu gibi bugün de korunmakta olduğunu herkese bir kez daha göstermiştir” şeklinde konuştu.

 

Eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, hayatı boyunca faili meçhuller, yaşam hakkı ihlalleri ve cezasızlığa karşı yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin en değerli insan hakları savunucularından ve hukukçularından olduğuna dikkat çeken ÖHD Şube Eşbaşkanı Sarıyıldız, “Bizler Tahir Elçi’nin öğrencileri, meslektaşları, mücadele arkadaşları olarak anısına sahip çıkıyor, mücadelesinin ışığında ilerleyeceğimiz sözünü veriyoruz.

 

Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle açığa çıkarılıp cinayette icrai ve ihmali eylemi olan tüm kamu görevlilerinin davaya dahil edilmesi ve cinayetin cezasız kalmaması için mücadelemiz sürecektir” diye ifade etti. YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.