Mersin, Gaziantep ve Adıyaman’da HDP kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutladı

Mersin, Gaziantep ve Adıyaman’da HDP kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutladı
Mersin, Gaziantep ve Adıyaman’da HDP kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutladı

 

Mersin, Gaziantep ve Adıyaman’da HDP kuruluş yıldönümünü etkinliklerle kutladı

 

 

HABER MERKEZ; HDP’nin 8’inci kuruluş yıldönümü Mersin, Gaziantep ve Adıyaman’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Mersin’de Milletvekili Fatma Kurtulan’ın katıldığı etkinlikte sanatçı Yeliz Güzel ve Kadir Çat sahne aldı, arak müzikleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Gaziantep’te milletvekili Mahmut Toğrul ve Remziye Tosun’un katıldığı etkinlikte, Toğrul ve Tosun HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Yıkılacak duvarlar” adlı kitabını imzaladılar. Adıyaman’da partililer sabah kahvaltısında buluştu.

 

 

HDP Antep İl Örgütü’nün il binasında düzenlediği kutlamaya milletvekilleri Mahmut Toğrul ve Remziye Tosun, Barış Anneleri, CHP, EMEP gibi siyasi partilerden konuklar ile meslek ve emek örgütleri temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, “Bu ülkede her gün kadın, çocuk ve genç öldürülüyor. Sur’u, Cizre’yi, Nusaybin’i yıktılar. Bize kandan bir ülke yaptılar. HDP tüm bu savaş politikalarına karşı çıktı ve bu temelde hareket etti. Ne olursa olsun HDP geri adım atmayacak. Tek bir kişi kalsak bile zılgıtlarla bu mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

DEMOKRATİK SİYASETİ TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, partisine yönelik saldırılara dikkat çekerek, “Biz barışta, demokraside ısrarlıyız. HDP kurulduğu günden bu yana bu topraklarda hep barışın umudu oldu. AKP-MHP iktidarı mücadelemize karşı tutuklama, kayyım, öldürme işkence ile saldırdı. Eşbaşkanlarımızı tutuklayıp cezaevine koydular. Ne yaptıysalar biz boyun eğmedik. Arkadaşlarımızla birlikte demokratik siyaseti yükseltme kararı aldık, iktidara kaybettirdik. İktidar savaşı tercih etti. Bunun için demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar” diye konuştu.

 

FİGEN YÜKSEKDAĞI’IN KİTABINI İMZALADILAR

Kutlama etkinliği Toğrul ve Tosun’un HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Yıkılacak duvarlar” adlı kitabı için yapılan imza etkinliğinin ardından son buldu.

 

MERSİNDEKİ ETKİNLİK BELEDİYE SALONUNDA YAPILDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, partilerinin 8’inci yıldönümünü şölen ile kutladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen şölende “Hep birlikte umudu, cesareti ve dayanışmayı büyütüyoruz” pankartı asıldı. Şölene HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, siyasi parti temsilcileri, emek ve demokrasi örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

 

HDP UMUTTUR

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da, HDP’nin kuruluş yıl dönümünü insanlığa armağan etti.  Kurtulan, “Öyle bir gelenekten geldik ki bizlere baskı ve şiddet  uygulayanlarında ne kadar yanıldıklarını görüyoruz. Gelinen aşamada partimizin mağduriyet üzerinden hiçbir zaman bir politikası olmadı. Parti programımız her geçen gün umut olarak görünür olmuştur. Kendi varlıklarını bizi yok etmek üzerine endekslemiş olan hükümet ve ortağı hem iç hem de dış politikada baskılarını artmıştır. Ama tüm baskılara rağmen elden ele büyüyerek bugüne geldi. Kürtler vardır, her yerde vardır ve er ya da geç bunu kabul ettirmenin mücadelesi veriliyor” ifadelerini kullandı.

 

HDP TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK POLİTİK GÜCÜDÜR

Saygı duruşuyla başlayan şölen, HDP’nin 8 yıllık geçmişini anlatan slayt gösterimiyle devam etti. Ardından açılış konuşması yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, HDP’nin matematiksel olarak Türkiye’nin üçüncü, reel politikada ise önerdiği “Büyük insalık” ve “Yeni yaşam” modeliyle Türkiye’nin en büyük politik gücü olduğunu söyledi. Şöfer devamla, “AKP-MHP’nin faşizme yürüyüşü önündeki en kararlı siyasi direniş mevziisidir. Türkiye devrimci hareketi ve Kürt Özgürlük Hareketinin stratejik ittifakının ifadesi olan üçüncü yolun parlamento ve genel siyasi yaşamdaki karşılığıdır” dedi.

 

Konuşmaların ardından sanatçı Yeliz Güzel ve Kadir Çat sahne alarak müzikleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

 ADIYAMAN

Adıyaman’daki etkinlik ise Dedeoğlu Otel’de gerçekleşti. Burada HDP il örgütü partililere verdiği kahvaltı ile bir araya geldi. Sabah saat 11.00de başlayan etkinlik saat 13.00’e kadar sürdü. Partinin içinde bulunduğu durum ile HDP ye yönelik haksız ve hukuksuz saldırılara dikkat çekilen konuşmalar yapıldı. Partiye yeni üye kayıtlar yapıldı. HDP il Eşbaşkanı Mehmetali Alataş, Türkiye halklarının çaresiz olmadığına vurgu yaparken, Kürt sorunu başta olmak üzere siyasal sorunların barışçıl yöntemlerle çözümünü esas aldıklarını ifade etti. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.