Mersin Barosu Avukatlarına “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Görüşme Tekniği” eğitimi veriliyor
MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından avukatlara yönelik düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Görüşme ve Yaklaşım Teknikleri ile 6284 Sayılı Kanun Uygulaması Eğitimi ve atölye çalışmasının 2. kuru yapıldı.
Mersin Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Kadın Hakları Merkezi’nin nöbet listesinde yer alan avukatlar ile stajyerlerin katılımının zorunlu olduğu 3 kurda gerçekleşecek olan eğitime ilgi gördü. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Gamze Gazioğlu Zorba’nın moderatörlüğünde, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'ndan Av. Özlem Özkan ve Gülsün Kanat Dinç’in sunumuyla gerçekleşti.
Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, merkez olarak mağdur kadınlara ücretsiz hukuki destek verirken, nöbet listesinde yer alan avukatların ve stajyer avukatların eğitim almalarının önemli olduğunu ifade ederek, bu nedenle merkez olarak eğitim düzenlediklerini ifade etti. www.yenicizgihaber.com
MEDENİ KANUN
Gülsün Kanat Dinç konuşmasında, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadelenin tarihsel süreci ve şiddet türleri hakkında bilgiler vererek, avukatlar ve cinsiyet ayrımcılığının son bulması için mücadele eden kadınların işbirliğiyle Medeni Kanun’un değiştirilmesinin sağlandığını, hukukun gelişmesiyle birlikte kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasında önemli adımlar atıldığını belirtti. Av. Özlem Özkan ise 6284 Sayılı Kanun hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
CİNSEL SUÇLAR
İnteraktif katılım sağlanarak mesleki deneyimlerin paylaşıldığı eğitimde, kanunların uygulanmasında yaşanan sorunlar konuşularak, dava dilekçelerinde kullanılan dilin önemine vurgu yapıldı. Eğitim sonunda sunum yapan eğitimcilere plaket takdim edildi. 11 Şubat 2022 tarihinde yapılacak olan eğitimin 3. kurunda cinsel suçlar hakkında bilgiler verilecek. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.