Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir güven tazeledi

Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir  güven tazeledi
Mersin Barosu'nda hafta sonu gerçekleşen olağan genel kurulda 1126 oy alarak güven tazeleyen mevcut Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, mazbatasını alıp 2024-2026 dönemi için Baro Başkanlığı görevine başladı.

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Mersin Barosu genel kurul divan üyelerinin ve avukatların yoğun katılımıyla Mersin Adliyesi'nde yer alan avukatlar odasında gerçekleşen mazbata töreninde, Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir mazbatasını divan başkanı Av. Uğur Uğuz'dan teslim aldı.

Yeni seçilen yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegelerinin tanıtılmasının ardından mazbatasını alan Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir konuşmasında, "Olağan genel kurulumuzda bana ve kurul üyesi arkadaşlarıma teveccüh göstererek ve güven tazeleyerek baro başkanlığı dahil, kurullara seçilmemize vesile olan siz değerli meslektaşlarımıza ve Mersin Barosu Genel Kurulumuza sevgi ve saygılarımızı sunarım. www.yenicizgihaber.com

Göreve ilk geldiğimizde, görevimizi ifa ederken önceliğimizin mesleğimiz ve meslektaşımız olduğunu, herhangi bir siyasi oluşum içerisinde olmadan baromuzu tüm meslektaşlarımızın katılımı ile birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bugün huzurlarınızda bize gösterilen güven sonucunda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Biz daima sizlerden aldığımız güç ve destek ile görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık ve bundan sonrada yine sizlerin gücü ve desteği ile bize tevdi edilen görevlerimizi yerine getirirken vermiş olduğumuz sözlerin arkasında duracağız. Başkanlık ve kurullardaki görevlerimizi yerine getirirken daima hukuktan ve siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güç ile hareket edeceğiz. Seçimlerde bize bir kez daha yüklediğiniz sorumluluğun ve duyulan güvenin bilincindeyiz. Bu bilinçle ve gururla var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu. www.yenicizgihaber.com

"Daha fazla çaba göstereceğiz"

Daha önceki dönemlerde olduğu gibi başta mesleğin ve meslektaşlarının sorunlarını çözmek, meslektaşları için her daim ulaşılabilir bir başkan ve yönetim kurulu olmak için daha fazla çaba göstereceklerini ifade eden Özdemir, "Bununla birlikte her türlü hak ihlalinin yaşandığı olaylarda bu ihlalin kim ya da kimler tarafından ve kime karşı yapıldığına bakmaksızın her türlü hak ihlalinin karşısında durmaktan asla korkmayacağız.

Bu bağlamda şehrimizde ve ülkemizde başta avukat hakları olmak üzere, insan haklarının, kadın haklarının, çocuk haklarının, hayvan haklarının ve çevre haklarının savunulması, Atatürk ilke ve devrimleri ile cumhuriyetimizin yaşatılması, laik-sosyal-hukuk devletinin korunması konusunda Baro yönetimi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz.

"Birlikte yöneteceğiz"

Biz daha önce baromuzu birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Seçimlerde farklı listelerde görev talebinde bulunmuş isek de, bugün bir kez daha tek renk ve tek liste olarak Baromuzu birlikte yöneteceğimizin ve seçim sürecinde ise siz değerli meslektaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz" şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.