Kıran Ticaret sahibi Hüseyin Kıran; Zamlar esnafı, vatandaşı mağdur ediyor

Kıran Ticaret sahibi Hüseyin Kıran; Zamlar esnafı, vatandaşı mağdur ediyor
Kıran Ticaret sahibi Hüseyin Kıran; Zamlar esnafı, vatandaşı mağdur ediyor

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN;  Zamlar vatandaş kadar, esnafı da büyük sıkıntıya sokuyor. Bu duruma tepki gösterenlerden

Kıran Oto Yedek Parça firmasının yetkilisi Hüseyin Kıran, 1 Temmuz itibarıyla tek seferde elektriğe yüzde %15, doğalgaza % 12, LPG’yi 60 kuruş zam yapılması esnafın işini büyük orada düşüreceğine dikkat çekti. Hüseyin Kıran, “Esnaf zaten pandemi nedeniyle iş yapamadı, borçlar birikti. Bu zamlar sıkıntılara tuz, biber oldu. Zaten iş yok, şimdi bu zamlar yedek parçalara yansıtılınca araç sahipleri ihtiyacını almadan gidecek, esnafın işi düşecek. Yetkililer esnafın ve halkın içene gelsin de gerçeklerle yüzleşsinler” diye konuştu.

 

ZAMLAR BİRAN ÖNCE GERİ ALINSIN, PİYASANIN ÖNÜ AÇILSIN 

Gaziantep KÜSGET Sanayi Sitesinde uzun yıllar oto yedek parça satarak geçimini kazanan Kıran Oto Yedek Parça firmasının yetkilisi iş insanı Hüseyin Kıran, pandemi nedeniyle işlerde yüzde 60 düşüş oluğunu, esnafın birçoğunun kapalı olduğunu belirterek son yapılan zamların çok yersiz ve keyfi olduğuna inandıklarını söyledi. www.yenicizgihaber.com

 

Zaten dolar arttıkça ürün fiyatları otomatik olarak arttığını ileri süren Kıran, “Dolar yüzde 1 artıyorsa, ürünlere yüzde 1 değil, en az 5-6 katı zam geliyor. O zaman, satın almak zorlaşıyor” dedi. 

 

ZAMLAR, PANDEMİDE ÇIKAN ESNAFA NEFES ALDIRMIYOR

Bir yanda insanlar pandemiden yeni çıkmış 1,5 yıldır bugünü beklerken, elektrik, doğal gaz ve LPG gibi ürünlere zam yapılması, imalata ve satışlara direk yansıyacağını hatırlatan işadamı Hüseyin Kıran, “Bu zamlar tüm sektörleri etkiliyor. Oto yedek parçalarına zaten Haziran ayında 2 defa zam geldi. Haziran ayı başında örneğin 5 litrelik motor yağı 350 tlydi, Haziran sonu 365 tl oldu. Şu son zamla birlikte bu fiyat 400’ü geçebilir. İnsanlar arabasının yağını, filtresini, diğer parçalarını nasıl değiştirip te arabasının bakımını yaptıracak.  Zaten birçoğu arabasının bakımı geldiği halde yaptırmıyor, gidebileceği yere kadar gitsin diyor, bazıları eski parçayla idare ediyor.

 

Çünkü parça fiyatı pahalı, iş yok şimdi gelen bu zamlar hem vatandaşı, hem bizleri çok etkileyecek. Bu nedenle zamlar geri alınarak piyasanın hareketlenmesinin önü açılmalı. Bizim satışlarımız yüzde 60 oranında düştü. İnsanlar dükkan kirası vermekten işçi parası ödemekten SSK primi, vergi ödemekten zorlanıyor” direyerek esnafın içinde bulunduğu durumu dile getirmeye çalıştı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.