Kilis Merkez Narlıca Göleti inşaatına başlandı

Kilis Merkez Narlıca Göleti inşaatına başlandı
Kilis Merkez Narlıca Göleti inşaatına başlandı

Kilis Merkez Narlıca Göleti inşaatına başlandı

KİLİS-DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan ve finanse edilen; Kilis Merkez Narlıca Sulama göleti inşaatına başlandı.  Göletin amacı hem Kilis’e gelen sel taşkınlarını önleme aynı zamanda sulama amaçlıdır.

Kilis Merkez Demirciler Arazi, Kuskunkıran, Çukuroba Köyleri arazilerine inşası yapılan baraj alanı 1960 hektarı kapsamaktadır.  Baraj yüksekliği 34mt olarak planlanmıştır.İnşa süresi 600 gün olarak belirlenmiştir.

  Projeli durumda ürün deseni % 3 Hububat, %6 Sebze, %45 Zeytin, %20 Bağ, %15 Antep Fıstığı, %3 Ceviz, %4 Nar, %3 Hurma, %1 Yonca, %6 Silaj Mısır 2. ürün, %3 K. Soğan 2. ürün olacak ve Kilis İl merkezinde brüt 1960 dekar arazi basınçlı borulu şebeke vasıtasıyla sulanacak. Projenin 2019’da tamamlanması planlanıyor.

 Kamulaştırma bedelleri bir kısımları ödenmiş, birçokları da hali hazırda ödenmemiştir. Kamulaştırma bedeli ödenmeyen arazilerde de yol açılmış, kazı yapılmaya başlanılmıştır.

Bölge antik yerleşim olduğu için çok sayıda mağara vardır. Narlıca Göleti besleme derelerinden en büyüğü olan ve ismi yüzyıllardır “Çakkallı Deresi” olan derenin ismi her nasılsa değiştirilip “Narlıca Deresi” ismi verilmiştir. Dolayısıyla göletin ismi de; “Çakkallı Göleti” olması gerekirken “ Narlıca Göleti” ismi verilmiştir.

Projeli durumda ürün deseni % 3 Hububat, %6 Sebze, %45 Zeytin, %20 Bağ, %15 Antep Fıstığı, %3 Ceviz, %4 Nar, %3 Hurma, %1 Yonca, %6 Silaj Mısır 2. ürün, %3 K. Soğan 2. ürün olacak ve Kilis İl merkezinde brüt 1960 dekar arazi basınçlı borulu şebeke vasıtasıyla sulanacak. Projenin 2019’da tamamlanması planlanıyor. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.