Karkamış halkı toz toprak içinde, halkın sağlığı tehlikede

Karkamış halkı toz toprak içinde, halkın sağlığı tehlikede
Karkamış halkı toz toprak içinde, halkın sağlığı tehlikede

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN:  CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Karkamış ilçesinde devam eden alt yapı çalışmaları nedeniyle çıkan toz ve duman adeta çile ve eziyete dönüştüğünü belirterek, ilçe halkının mağdur olduğu, çalışmaların biran önce tamamlanmasını istediği açıkladı.

 

Gaziantep’te seçim bölgesini gezerek yurttaşların sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Melih Meriç, “Bu eziyete şimdi bir yenisi eklenmiştir. Artan aşırı sıcak hava ve bitmek bilmeyen alt yapı çalışmaları beraberinde sağlık sorunlarını da getirmiştir.

 

Son günlerde Karkamış’ta oldukça fazla sayıda ishal ve kusma vakaları görülmüş, çok sayıda vatandaşımız hastanelere müracaat etmiştir. www.yenicizgihaber.com

 

Karkamış ilçesinde yapılan su örneği numune sonuçlarının ise “uygunsuz” olarak çıktığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.” dedi.

 

Konuyla ilgili olarak yetkilileri acilen tedbir almaya ve vatandaşları bilgilendirmeye davet eden milletvekili Melih Meriç, “Karkamış ilçemizin şebeke suyu numunelerinin analiz sonucu kamuoyu ile paylaşılmalı, bu suyun içme suyu olarak kullanılmaması konusunda vatandaşlarımız uyarılmalıdır.

Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı aşikâr olan böyle önemli bir konuda gerekli tedbirler acilen alınmalıdır” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.