Kapalı kooperatifi devralan Yemişen’den, kıskandıran performans

Kapalı kooperatifi devralan Yemişen’den, kıskandıran performans
Kapalı kooperatifi devralan Yemişen’den, kıskandıran performans

Karataş-Karşıyaka Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi esnafın imdadına yetişiyor

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: S.S. Karataş, Karşıyaka Esnaf, Kredi, Kefalet Kooperatif Başkanı Yaşar Yemişen, kooperatif olarak koşulları uyan esnafa kredi vermeye devam ettiklerini belirterek, geçen yıl toplam 50.934.965.00 kredi kullandırdıklarını açıkladı. Başkan Yemişen, verilen kredilerin yüzde 90’ının işletme kredisi olduğuna dikkat çekti.

 

10 Yıl önce kredi veremeyen, kapalı olan kooperatifin yönetimini devralarak büyük bir titizlikle çalışıp faal hale getirerek, esnafa kredi verir noktaya getirilen Karataş-Karşıyaka Esnaf, Kredi, Kefalet Kooperatif Başkanı Yaşar Yemişen, göreve geldiği günden buyana esnafın kredi taleplerini kısa sürede sonuçlandırarak, nakit sıkıntılarını çözme konusunda destek olmaya özen gösterdiklerini açıkladı.

 

Başkan Yemişen, Karataş- Karşıyaka kooperatifine kredi başvurusunda bulunan esnaf ve sanatkârların taleplerini en kısa sürede, hızlı şekilde değerlendirip, işlemleri hızlıca tamamlayarak koşullara uyan esnafa kredisini bekletmeden verdiklerini, böylece esnafın maddi sıkıntılarına çözüm olduklarını söyledi. www.yenicizgihaber.com

 

Bankalara göre çok avantajlı olan devlet destekli yıllık yüzde 7.5 faizli kredilerin, esnaf için çok cazip oluğunu hatırlatan Karataş - Karşıyaka Esnaf, Kredi, Kefalet Kooperatif Başkanı Yaşar Yemişen, “Ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf, düşük faizli 3 veya 6 ay taksitle aldığı kredilerle, hem nakit ihtiyacını karşılıyor, hem işletmesine güç katıyor. Boşalan raflarını dolduruyor. Böylece hem esnaf kazanıyor, hem ülke ekonomisi kazanıyor, aynı zamanda istihdam imkanı oluşuyor” dedi.

 

Kooperatif olarak yüzde 7.5 faizle 5 yıl vadeli İşletme kredisi, 7 yıl vadeli sıfır Araç kredisi ve 10 yıl vadeli İşyeri edinme kredisi verdiklerini hatırlatan başkan Yaşar Yemişen, geçtiğimiz yıl toplam 50.934.965.04 tl kredi verdiklerini, bu yılın ilk 2 ayı içerisinde 28 milyon lira kredi verdiklerini, dolayısıyla bu yılki kredi talebinin çok daha yüksek olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

 

Kooperatif olarak şu an Gaziantep bölgesindeki kooperatifler içerisinde riski az olan, plasmanı iyi olan, aynı zamanda 2. Grupta yer alan bir kurum olduklarını hatırlatan başkan Yemişen, esnaf kefalet kooperatiflerinin verdiği kredilerin faiz oranı, bankalara göre çok uygun olduğunu sözlerine ekledi.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.