İYİ Parti de miting krizi, iptal gerekçesi güvenlik

İYİ Parti de miting krizi, iptal gerekçesi güvenlik
İYİ Parti de miting krizi, iptal gerekçesi güvenlik

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gaziantep’e yapacağı mitingi ve halk buluşması programlarının iptal gerekçesinin güvenlik sorunu olduğu ileri sürüldü. Mitingin 24 saat kala iptal etmesinin tartışması devam ederken, il başkanı Mehmet Başaran, güvenlik gerekçesi ile iptal edilmek zorunda kaldığını ileri sürdü.  Ancak bu konuda valiliğin bir açıklama yapmaması ise Miting Kriziyle ilgili soru işaretleri bıraktı.

 

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in salı günü Gaziantep’te yapması planlanan mitinginin iptali hakkında açıklamalarda bulundu. Başaran, Akşener’in Gaziantep ziyaretini güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı. Başaran, "Genel Başkanımız Meral Akşener miting esnasında gerçekleşecek olan saldırılara karşı Gaziantep programından vazgeçmiştir" diye konuştu.

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gaziantep programı son dakika iptal edilmesi kamuoyunda İYİ Parti'nin Gaziantep'te güç kaybı yaşadığı olarak yorumlanırken, tüm bu sorulara Başaran basın açıklaması ile yanıt vermeye çalıştı.

 

İl binasında düzenlenen toplantıda, İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, geçtiğimiz günlerde Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıyı anımsatarak, Gaziantep'te miting yapması beklenen Meral Akşener'in programının da saldırı gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, "Genel Başkanımız Meral Akşener mitinge yönelik ciddi saldırı ihbarı aldığından Gaziantep mitingini de, programını da iptal etmiştir. Bize gelen bilgi bu bunu da kamuoyu ile paylaşıyorum" şeklinde konuştu.

 

MİTİNGİ AKŞENER İPTAL ETTİ

İl başkanı Başaran, “Sayın Akşener’in Gaziantep Programının iptaline ilişkin bir algı operasyonu yürütülüyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun olaylı Erzurum Mitingi sonrası böyle bir tasarrufta bulunulması doğal.  Erzurum’daki elim saldırı bir utanç vesikasıdır. Gaziantep’te miting alanı küçültüldü, kalabalık toplayamayacaklar gibi yaklaşımlara karşı Erzurum’da yaşanan olayları hatırlatmak isterim. Miting ile ilgili Genel Başkanımız Meral Akşener ile Adana’da bir görüşme gerçekleştirdim. Yapılan istişareler sonrası geç saatlerde mitingin iptal olduğunu açıkladım. Görüşmede Genel Başkanımız kaygılarını anlattı, bu kaygıları haklı bulduk. Sayın Genel Başkan Gaziantep’i yakın zamanda yeniden ziyaret edeceğini söyledi. İl Yönetimi ile Genel Merkez arasında soğuk rüzgarlar estiğine dair iddialar doğru değil. Yönetimimiz dimdik ayakta ve sahadadır. Seçim çalışmamız aralıksız devam etmekte’’ diye konuştu.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kente gelişi noktasında bir provokasyon ihbarı olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Başaran, “Sayın Akşener’in kente gelişi öncesi bu tür ihbarlar geliyor. Özellikle AK Parti’nin kendi kalesi olarak nitelendirilen illerde provokasyonların olacağı hepimiz tarafından çok iyi biliniyor. Nitekim Erzurum’da yaşadık. Kayseri, Malatya ve Gaziantep illeri, bu tür olaylara en açık yerler. İnşallah Gaziantep’i 15 Mayıs’ta İYİ’lerin kalesi yapacağız. Provokasyonlarla ilgili ihbarlar geldi. Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza iletilen bazı özel bilgiler var. Yoksa miting konusunda bir sorunumuz yoktu. Esnaf gezisinde de kalabalıklara engel olamayacağımızı biliyorduk. On binlerin orada olması bekleniyordu. Halen mitinge devam noktasında baskılar devam ediyor.  Burada yaşanacak bir olayın canları yakacağı düşüncesiyle buradaki program iptal edildi. Genel Başkanımız bu konuda oldukça hassas ve bir anne şefkati ile bu konuya yaklaşıyor. Bir çocuğun bir annenin, bir gencin burnunu bile kanamasını istemiyoruz. Bu noktada Sayın Genel Başkanımıza hak verdik” ifadelerini kullandı.

 

GAZİANTEP’TE TÜRKİYE ORTALAMASININ 2 PUAN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran teşkilat olarak Gaziantep'te gece gündüz demeden çalıştıklarını ve seçimlerde Gaziantep'te büyük bir sürpriz yapacaklarını belirtti. Başaran, “Gaziantep’te Millet İttifakı Bileşenleri ile birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Sahada insanlar bunu çok iyi görüyor. İYİ Parti İl Teşkilatı olarak, 7 ekip aynı anda saha çalışması yapıyoruz. Millet İttifakı birleşenleri ile bugüne kadar hiçbir zaman ayrı düşmedik. Ben İttifak İl Başkanları ile omuz omuza başarılı bir seçim çalışması sürdürüyoruz. Seçim çalışmaları sırasında bir yandan algı operasyonları sürerken, bir yandan da algı operasyonları ile mücadele ediyoruz. İYİ Parti olarak seçim sürecini de iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. İYİ Parti Gaziantep’te, Türkiye oy ortalamasının 2 puan üzerinde oy alıyor” dedi.

 

SİGORTACI HASARDA BELLİ OLUR, LİDER KRİZDE BELLİ OLUR

İYİ Parti olarak Gaziantep’te beklenenin üzerinde bir oy alacaklarını söyleyen Başaran, “14 Mayıs’ta tarih yazacağız. Bu seçimde tüm teşkilatımız büyük emekler veriyor. Çoluk çocuğundan ayrı kalıyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söylemek isterim, benim bu teşkilata ve dava arkadaşlarıma sözüm var. Söz namustur. Siyasi hayatımda küçük bir dalgada gemiyi terk eden olmadım. Biz engin denizleri aşarak, tüm algıları arkada bırakarak tarihin akışını değiştirmek için bu yola çıktık. İşte bu yüzden diyoruz. Tarih yazacağız diyoruz. Sigortacı hasarda belli olur, lider krizde belli olur. Bu seçiminde sonucu belli. İYİ Parti siyasetin amiral gemisi olacaktır” diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.