İŞKUR işsizlerin umut kapısı oluyor

İŞKUR işsizlerin umut kapısı oluyor
İŞKUR işsizlerin umut kapısı oluyor

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; İŞ KUR İl Müdürü Sıraç Ekin, kurum aracılığıyla geçen yıl 6 ayda 14 bin 274 kişiye teşvik imkanıyla istihdam olanağı sağladıklarını belirterek, bu yıl aynı dönemde yüzde 5 artışlıya 15.000 bin kişiye iş olanağı sağladıklarını açıkladı. İl Müdürü Ekin, istihdama ve ekonomiye katkı sunduklarını hatırlatarak, “Devletin işverenlere sunduğu bütün teşviklerden ve işçilere sağladığı imkânlardan yararlanmaları için hassasiyetle çalışıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak Yeni Çizgi Gazetesine açıklama yapan İŞ KUR İl Müdürü Sıraç Ekin, şartları oluşan işverenlere teşviklerden yararlandırarak, işçi istihdam olanağı verdiklerini bu şekilde geçtiğimiz yıl İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme programlarında istihdam olanağı sağladıkları, bu yılda aynı şekilde devam edildiğini açıkladı. Hem işsizlere iş imkanı, hem de hak eden işverenlerin eleman ihtiyaçlarının karşılandığını hatırlatan İŞ KUR İl Müdürü Sıraç Ekin, “Geçtiğimiz yıl mayıs ayına kadar teşvikte faydalanan 761 kişi için istihdam imkanı sağlanırken, bu yılın ilk 5 ayında bu sayı 1535 kişiye ulaşmış. Yani yüzde 10 artış olmuş” dedi.

İŞ KUR İl Müdürü Sıraç Ekin, Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve desteklerin, iş arayanlar ve işverenler başta olmak üzere, kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantajı da beraberinde getirdiğini ifade etti. İl Müdürü Ekin, desteğe ihtiyacı olan herkese kapılarının her daim açık olduğunu kaydetti. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.