İnşaat mühendisi Hıdıroğlu adaylık başvurusu yaptı

İnşaat mühendisi Hıdıroğlu adaylık başvurusu yaptı
İnşaat mühendisi Hıdıroğlu adaylık başvurusu yaptı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: İnşaat Mühendisi Hüseyin Hıdıroğlu, 28. dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde farklı görevlerde de bulunan İnşaat Mühendisi Hüseyin Hıdıroğlu, şehrin ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için mesleki anlamda katkı sunmak ve yeni projeler üretimine destek vermek için milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptığını açıkladı.

 

Siyaset yapmaya aday olanların son dönemlerde sık sık “elimi taşın altına koyuyorum “diyerek klişe kelimeleri tekrarlayıp durduklarını hatırlatan Hıdıroğlu, “Milletçe o taşın altında yaşıyoruz. Deprem ve sonrasında yaşadıklarım beni kendi çalışma alanımda derinden etkiledi. Hasar tespitler sırasında hükümetlerin, belediyelerin, meslektaşlarımın ve diğerlerinin yıllar boyu neleri ne ölçüde yanlış yaptıklarını gözlemleme şansım oldu. Bu yanlışların bedeli çok ağır oldu ama bu bedellerin bir daha ödenmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda ders aldığımızı umuyorum. Bir daha birileri para için imar afları çıkarmamalı. Bir daha birileri imar planları yaparken “açacağımız alanlarda kimlerin arsaları var” değil de “fay hatları nerelerden geçiyor” demeli. Kentimizde barınma konusunda önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar bizleri bekliyor. Kira bedeli artışları ve kiralık ev bulamamak şimdilik görünen sorunlar. Ama bu kadar değil. Evi az hasarlı olanların kendince sorunları var. Bu evlerde huzur içinde yaşayamayacak hep o duvar çatlaklarını hatırlayacaklar. Evleri orta hasarlı olanlar ne yapacaklarını hiç bilmiyor. Evleri ağır hasarlı olanlarsa evlerindeki fotoğrafların anılarının peşinde” dedi.

 

Geçenlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız orta hasarlı binalarında yıkılacağını söylediğini hatırlatan Hıdıroğlu, “Pek o zaman bu binaların arsası kamulaştırılacak mı, kamulaştırılacaksa hangi bedelle ve nasıl. Peki o arsalara sonra ne olacak. Yeni evler nereden, ne zaman, hangi bedelle verilecek. Nasıl ödenecek tüm bunlar belirsiz ve yanıt bekleyen sorular olarak duruyor” diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.